Virginia Robertsová opakovaně tvrdila, že usvědčený pedofil Jeffrey Epstein ji několikrát „poskytoval“ britskému princi Andrew pro sexuální služby v době, kdy byla ještě teenagerkou. (Foto: Wikimedia)

Druhý syn královny Alžběty II. tato obvinění soustavně odmítá. Virginia Robertsová může zažalovat prince Andrew u civilního soudu o několik milionů liber, v New Yorku ještě před koncem tohoto týdne, řekl její právník pro Daily Mail v neděli.

David Boies uvedl, že žaloba „by se zakládala na tvrzení, že byla pronajímána princi Andrew na sexuální styk od Jeffreye Epsteina, když byla mladší 18 let“.

Boies dále uvedl, že právní kroky by zahrnovaly nařčení z „nestandardního sexuálního chování, způsobování fyzického a psychického stresu“ a žaloba by také obsahovala požadavek na náhradu škody.

„Abych použil běžnou frázi ze Spojených států, „nastal čas,“ uvedl právník. Dále varoval, že pokud by člen britské královské rodiny žalobu ignoroval, jednání by probíhalo bez něho a soud by jeho klientce mohl rychleji vyhovět.

Slova právníka Robertsové přišla poté, co Buckinghamský palác vydal prohlášení, že „je vyloučeno, že princ Andrew měl jakýkoli sexuální kontakt či vztah s Virginií Robertsovou. Jakékoli opační tvrzení je falešné a bez jakýchkoli reálných základů“.

Daily Mail poznamenaly, že žaloba směrem k princi Andrew ve Spojených státech s největší pravděpodobností způsobí „obrovskou ostudu pro královskou rodinu, jelikož právníci ho budou chtít vyslechnout a pod přísahou probírat jeho sexuální život“.

Zdroj: dailymail.co.uk