Lidé z bývalých vnitřních kruhů Clintonové opouští stát. Ve středu rezignovala celá vedoucí úroveň zaměstnanců ministerstva zahraničí, což jen podtrhuje, jak bylo toto ministerstvo provázáno jak s Obamovou administrativou, tak s globalistickou agendou. Tato masová rezignace poskytla prezidentu Trumpovi volnou ruku k přestavbě tohoto ministerstva, které se v posledních pěti letech stalo synonymem korupce a násilných změn režimů v zahraničí.


Ti, kdo rezignovali, také už poukazovali, že to provedou, když byl prezidentem Trumpem na ministra zahraniční nominovaný Rex Tillerson na návštěvě Budovy Harryho S. Trumana, v níž ministerstvo zahraničí sídlí.

„To je největší souběžný odchod, kam paměť někoho z těchto institucí sahá, a je neuvěřitelně těžké to replikovat,“ řekl David Wade, který za Johna Kerryho sloužil jako náměstek ministra. „Expertní znalosti tohoto ministerstva v bezpečnosti, managementu, administrativě a na konzultantských pozicích je velice těžké replikovat a zvláště těžké je najít takové v soukromém sektoru.“

A stojí za to připomenout, že několik z těch, kteří rezignovali, jsou nejspíš součástí ministerstva Clintonové a jejích četných skandálů.

Je ironií, že tím anti-Trumpovskému Washington Post zůstalo jen velice málo vnitřních zdrojů informací o státní politice.

„Náměstek ministra zahraničí Kennedy, který tuto práci dělal devět let, byl aktivně zapojen do přechodu moci, a ten se také chystal, že si za Tillersona tento post podrží, jak mi řekli tři činitelé ministerstva zahraničí,“ hlásí Josh Rogin z WaPo, „pak ale náhle ve středu odpoledne Kennedy i se třemi ze svých nejvyšších činitelů neočekávaně rezignoval, jak to čtyři činitelé z ministerstva zahraničí potvrdili.“