Díry v silnicích, které zde existují roky jsou nyní spraveny během několika dní, poté co kolem nich anonymní výtržník kreslí sprosté obrázky. Co je horšího než díry na silnicích? Evidentně obrázky penisů. Anonymní aktivista si toto zřejmě myslí, protože začal malovat sprosté obrázky okolo těchto děr, které zoufale potřebují spravit. …


Podle Manchester Evening New (MEN) jsou v Manchesteru tyto díry závažným problémem, kde může být klidně polovina míle pokrytá až 70 dírami. Protože tyto díry mohou způsobit poškození vozidel a jejich řidičů, tento aktivista – zvaný "Wanksy" – se rozhodl vzít opravu do svých rukou. Uvádí se, že byl naštvaný a unavený z těhto silnic, poté co měl jeden z jeho přátel nehodu na kole způsobenou právě jednou z děr.

Použitím industriální křidy namaloval aktivista okolo těchto děr penisy. Město nemůže ignorovat tuto formu vizuálního terorismu, takže díry většinou spraví do 48 hodin. Neuvěřitelné je, že některé z těchto děr zde byly roky a pak byly spraveny během 1-2 dní, a to právě po Wanksyho zásahu.

Aktivista řekl MENu následující:


Protože Wanksy nepoužívá sprej, tak by mělo jít přirození umýt do jednoho či dvou týdnů. FastCoDesign také poukazuje na to, že hrubost těchto obrázků byla použita pouze v zájmu veřejné bezpečnosti.

Jako výsledek tohoto osobního aktivismu, bylo značné množství děr zaděláno, což udělalo z dříve proděravělého Manchesteru lépe vypadající město. Ne všichni jsou šťastni s tímto bojem proti děravým silnicím, ale mnoho občanů z okolí si myslí, že tento způsob zadělávání děr je geniální. 

Na oficiální Wanksyho stránce se lidé ptají aktivisty, aby s tímto uměním malování penisů přešel do zahraničí. 



Amanda Froelich

Zdroj: trueactivist.com