Indické úřady tvrdí, že při nedávném útoku Matkou všech bomb v Afghánistánu bylo zabito přes 500 pákistánských vojáků. Zatímco američtí činitelé říkají, že ta ohromná ne-jaderná puma zabila 90 militantů Islámského státu, tak indické úřady říkají, že ta navíc zabila i 500 pákistánských občanů (poskytujících v této oblasti podporu operativcům ISIS). Zerohedge.com hlásí:


One India hlásí , že oblast útoku byla pod kontrolou Islámského státu chráněného Pákistánskou armádou, říkají zdroje.

Operace byla v součinnosti s útvary Afghánské armády 201 Selab a útočila na jeskyně a tunely, které IS využívala jako úkryty. Teď už je jasné, že operativce IS v Afghánistánu podporoval Pákistán, potvrdily oficiální zdroje.

Indické agentury, které spolupracují se svými afghánskými protějšky, se dověděly, že v této oblasti nežijí žádní civilisté. Je tam ohromný počet loutek propojených zpravodajství, které ochraňují operativce IS. Tato americká akce přišla v době, kdy v Afghánistánu došlo ohromnému posílení sil IS.

Indické agentury říkají, že Pákistánská armáda a tajná služba ISI se o tyto operativce starají. Celá ta bombardované oblast byla pod kontrolou činitelů ISI podporujících IS, řekly tyto zdroje. Dopad této bomby byl tak obrovský, že vybila nejméně 500 Pákistánců a zhruba stejný počet operativců IS.

Ale vypadá to, že ač Indie je výsledkem amerického bombardování potěšena, ne všichni ostatní její radost sdílí. Reuters hlásí, že bývalý afghánský prezident Hamid Karzai v soboru obvinil svého následníka ze spáchání zrady, když americkým vojskům tuto největší kdy použitou konvenční bombu dovolil v operaci proti militantům Islámského státu v Afghánistánu použít.




Loading...