Napadení žen ze strany migrantů v Kolíně způsobila, že sen německé kancléřky Angely Merkelové o úspěšné normalizaci uprchlické krize praskl jako mýdlová bublina, a výrok „otevřené hranice“ se stal pro Evropu skutečnou noční můrou, píší Deutsche Wirtschafts Nachrichten. Události, které se staly během novoroční noci v Kolíně, postavily otázku o bezpečnosti Evropy na úplně jinou úroveň a měly by donutit Merkelovou bít na poplach. Ale reakce kancléřky byla příliš zdrženlivá. Ti, kteří čekali od Angely Merkelové jasnou odpověď nebo alespoň soucit, byli zklamáni, píše vydání.


Merkelová vyjádřila rozpaky v souvislosti s napadeními a zdůraznila, že vyžadují tvrdou odpověď ze strany bezpečnostních orgánů. Ale do té chvíle, než kancléřka vystoupila s prohlášením, od chvíle spáchání přepadení uběhlo prakticky pět dnů, takže zločinci dávno zmizeli a poškození už nikdy nedosáhnou spravedlnosti, píše autor článku.

Problém je v tom, že bezpečnostní opatření nefungují v tom světlém a duhovém vysněném světě, v kterém se nachází kancléřka Německa. Ona navrhuje lidem „nastavit druhou tvář". Ale Merkelová, jak je vidět, zapomněla, že není kazatelka, ale hlava státu, ve kterém žije více než 80 milionů obyvatel, a v první řadě musí přijímat opatření na obranu svého národa, vždyť právě proto existují zákony, zdůrazňuje vydání.

Teď s každým dnem je stále jasnější, že svou politikou „otevřených dveří", které se kancléřka umíněně drží, Merkelová porušila evropské zákony a práva občanů EU. Zločiny, spáchané v Kolíně, ukázaly, jak dnes vypadá evropská realita. Dříve nebo později měla Merkelová vyjít ze svého vymyšleného světa a uvidět, co se ve skutečnosti děje, uzavírá autor článku.

Kolínská policie v úterý sdělila, že obdržela kolem 90 oznámení od žen, které byly vystaveny během novoroční noci sexuálnímu napadení ze strany mužů „afrického a arabského zevnějšku", pravděpodobně migrantů. Jak informovalo vydání Spiegel, na náměstí se shromáždilo kolem tisíce mužů ve věku 15-35 let. Podnapilí muži davově obkličovali ženy, vytrhávali peněženky a mobilní telefony a těm, kdo se pokoušel zasáhnout, vyhrožovali fyzickou likvidací.

Zdroj: sputniknews.com

[quote align="center" color="#999999"]