5. ledna Jemenská armáda spolu s lidovými silami loajálními k hnutí Houthiů zmařila pokus sil Saúdy vedené koalice o vpád do Jemenu z provincie Jizan přes hraniční přechod Tawwal. Podle zpráv obě strany utrpěly ztráty na životech. Střety v této oblasti byly zvláště těžké, neboť aliance Houthiů se 4. ledna zmocnila vesnic Khobe, Qarn a Shahabakh v regionu Jizan v Saúdské Arábii. Padlo i několik bojovníků koalice.


Také saúdská vojenská základna v regionu Alhajleh v provincii Najral se stala předmětem útoku sil Houthiů. Pro-jemenské zdroje tvrdí, že síly Houthiů zabily desítky saúdských vojáků a vojenskou základnu zabraly.

Během jiných událostí zabrali Houthiové vesnici Al-Huwaymi v provincii Al-Lajh v Jižním Jemenu. Teď síly Houthiů postupují do města Kirsh.

V úterý ráno provedlo Saúdské letectvo četné nálety na jemenskou metropoli Sana. Zabito a zraněno bylo přes 40 civilistů a několik civilních objektů bylo poničeno. Saúdské válečné letouny kromě toho provedly nálety na jemenskou provincii Sa’ada.

Proslulý polní velitel ISIS Hassan Hamoud Uqlan byl 5. ledna zabit v okrese Tha’bat v provincii Ta’izz při střetech s bojovníky hnutí Houthiů a s vojenskými jednotkami. ISIS otevřeně v Jemenu kontroluje jen oddělené oblasti, avšak zlovolná aktivita této teroristické skupiny v Jemenu je pozorována už od počátku vojenských operací Saúdy vedené koalice v této zemi.