Jak bylo potvrzeno v předchozí zprávě z 9. dubna 2015, tak Bezpečnostní byro Ukrajiny 7. dubna sebralo s následným zmizením dvě bloggerky z Oděsy, které se pokoušely dosáhnout nezávislého vyšetřování a nakonec stíhání lidí, kteří se účastnili masakru oponentů režimu z 2. května 2014, a kteří při tom v Budově odborů v Oděse upálili, postříleli a kyji umlátili možná i více než 200 lidí – což byla událost, která vykrystalizovala až do odštěpení Donbasu od bývalé Ukrajiny, tedy do občanské války v této zemi. (Viz Ukraine “Disappears” Opponents of the Kiev Regime. Abductions of Independent Journalists By Eric Zuesse, April 09, 2015)


A také jsem už referoval, že 7. dubna jsem spatřil oficiální oznámení, že:

[quote align="center" color="#999999"]

„Bezpečnostní služba Ukrajiny přerušila provoz četných internetových stránek, kterých bylo zneužíváno k páchání informačních kampaní sloužících jako součást agrese Ruské federace zaměřených na násilnou změnu nebo svržení ústavního řádu a územní celistvosti a nedotknutelnosti Ukrajiny.“[/quote]

Následně po tom přišlo ve zprávách z 9. dubna, sdělení od odvážných nezávislých kyjevských novin Vesti, že „SBU zablokovala více než 10 000 webových stránek.“ Ta říká, že „Orgány vynucování zákona tyto servery zabraly,“ a že činitel SBU těmto novinám řekl: „Provedli jsme toto soudní rozhodnutí a tu techniku jsme zkonfiskovali.“ A také slíbil, že ty servery do dvou měsíců vrátí.

Další zpráva ve Vesti z 9. dubna říká, že došlo i zabrání vydání novin z toho dne, když krajně pravicoví křupani projížděli městem po novinových stáncích a obchodech a k tomu přidali i video drbanů z Pravého sektoru, jak dělají razie a rabují zásilky Vesti z dodávek rozvážejících distribuci. Tato zpráva rovněž uvedla:

[quote align="center" color="#999999"]

„Ve čtvrtek 9. dubna se předmětem útoku staly i prodejní automaty novin na mince, které tvoří část distribuce vydání těchto novin Vesti v Kyjevě. K těmto útokům došlo ve stanicích metra ‚Hrdinové Dněpru‘ a ‚Vasilkivska‘. V obou případech to probíhalo podle stejného scénáře: prodejní automaty byly zablokovány dvěma vozy, z nichž se vynořili neidentifikovaní muži s označením symboly ‚Pravého sektoru‘, kteří to vydání ilegálně zabrali. V případě u stanice metra ‚Vasilkivska‘ zmlátili řidiče s novinami a útočníci mu i hrozili, že mu zapálí auto.“[/quote]

5. dubna 2014 měly Vesti nadpis: „Maskovaní muži rozbili ve ‚Vesti‘ okna a stříleli do nich slzný plyn.“ Tyto novinové zprávy doprovázelo i video. Video ukazovalo muže před redakcí novin, jak otvírá dveře, načež se na něj z úkrytu vyhrnulo asi sto útočících mužů a zmlátili ho. Doprovodné zprávy referují o tom, jak svědek říká:

[quote align="center" color="#999999"]

„Nejdříve jsem slyšel několik výstřelů. Pak kameny a Molotovovy koktejly, když rozbíjeli okna v prvním a druhém patře. Poté se místnost zaplnila slzným plynem, který se po kanceláři rychle rozprostřel, a pořád se mi velice těžce dýchá. Jednoho ze strážců, který se pokusil ty hulváty zastavit, zmlátili.“[/quote]

Video to všechno ukazuje zvnějšku budovy.

Doprovází to fotografie z vyrabované kanceláře.

Tato novinová zpráva se pak odkazuje na jednu starší z 27. června 2014. A ta zpráva říká, že: „Náhle přišly čtyři tucty cizích maskovaných mužů pod vedením kontroverzního poslance kyjevské městské rady Igora Lucenka.“ Ti muži „začali vykřikovat anti-Putinovské slogany a pak vylezli na improvizovanou tribunu,“ kde měla být prezentace cen Dne ústavy. „Nakonec se tito radikálové pokusili házet cihly na naše redaktory, ale dobrovolníci z Majdanu tomu zabránili.“

Od šéfa Bezpečnostního byra Ukrajiny, Valentina Nalivajčenka, tj. od muže, který 7. dubna těch 10 000 stránek zavřel, přišla o týden dříve 1. dubna zpráva, v níž říká:

[quote align="center" color="#999999"]

„Netřeba, aby SBU vynalézala něco nového. Je nutné pouze budovat na tradicích a přístupech, které byly stanoveny Bezpečnostní službou OUN-UPA ve 30. až 50. letech. Ti bojovali během dočasné okupace tohoto území (tj. Ukrajiny, kde ta ‚dočasnost‘ trvala 350 let) proti ruskému agresorovi, kteří měli vlastenecké vzdělání, vojenskou kontrarozvědku a spoléhali na pokojné ukrajinské obyvatelstvo, jehož bezprecedentní podpory využívali.“[/quote]

Toto video shrnuje a ukazuje historii „té OUN-UPA z 30. a 50. let“ a dokumentuje, že většinu vyhlazovacích programů prováděných Adolfem Hitlerem za II. světové války na Ukrajině prováděli právě oni – včetně 80% masakru Židů z Babin Jaru, kterou zvěčnil ruský básník Jevtušenko. Podle lidí, které Obamova administrativa na Ukrajině uvedla k moci, to však byl hrdinský čin. Ale i tak s tím táhnou krajně pravicoví Židé – pod kůží jejich ideologičtí bratři – a rovněž se těší podpoře 98% US Kongresu.

Šéf Bezpečnostního byra Ukrajiny o ‚dočasnosti‘ přičlenění Ukrajiny k Rusku lhal, a i o tom, jak ‚mírumilovná‘ Byla vláda ukrajinských a německých nacistů nad Ukrajinou během 40. let. Přinejmenším byl ale poctivý v tom, že se vrací k těmto „tradicím a přístupům.“

Barack Obama celý tento proces kočíroval a to on tyto lidi k moci nad Ukrajinou instaloval. Měl téměř 100% podporu Kongresu uvnitř jak Republikánské, tak Demokratické strany, a to, i když dvě třetiny Američanů, kteří mají na tuto záležitost názor, této politice oponovalo. Americký establišment od něj chce, aby tuto politiku prosazoval ještě agresivněji. A Západní média ze všeho obviňují Vladimira Putina z Ruska.

Zde je video, ukrajinských vojsk pálících dělostřelbou do předměstí Slavjanska a vtipkujících, jak pěkně se přeměňuje na „krematorium“.

Jak jsem referoval už před tím, tím vůdcem hulvátů, kteří spáchali masakr z 2. května, a kteří v únoru 2014 provedli puč, jenž tyto lidi na Ukrajině přivedl k moci, je zakladatel Pravého sektoru Dimitrij Jaroš. A počínaje 20. dubnem (tj. na Hitlerovy narozeniny) začnou jeho muži dostávat od US vojsk vojenský výcvik a zbraně, to jim a ostatním katům, kteří mají v programu vyhubení obyvatel Donbasu, tj. regionu odmítajícího pučem uvalenou vládu, Obama posílá pomoc. Takže Obama Jarošovi pomáhá nejen při terorizování posledních několika zbytků nezávislých zpravodajských médií na Ukrajině, ale i při tamní instalaci Obamovského režimu, a teď už čím dál více i s bojem ve válce. Jaroš je už na Ukrajině nejmocnější osobou, ale jeho moc i tak pořád roste. On je ten muž, kterého je třeba sledovat. Ten chce Putinovu smrt, a tak ho nejspíš Putin bedlivě sleduje. Mezi tím však Obama nevidí nic než Putinovu agresi.

[quote align="center" color="#999999"]

  • Vážení a milí čtenáři, děkujeme, že podporujete činnost nezávislého magazínu Vědomí
  • [/quote]

    Překlad: Miroslav Pavlíček

    Zdroj: globalresearch.ca, reformy.cz