Jako daň k uctění památky zahájení první světové války, významný francouzský spisovatel, politolog, novinář a odborník na teorie spiknutí, Blízký Východ a na Rusko Jean-Michel Vernochet nabízí svoje hodnocení zkoušek, které má Evropa před sebou. Z jeho pohledu, současná situace nevyhnutelně povede ke Třetí světové válce. [quote align="center" color="#999999"] Jean-Michel Vernochet: Na evropském horizontu se objevily černé mraky.


Ukrajina, Irák, Sýrie. Všechny tyto konflikty jsou vzájemně spojeny. Je to jediná válka, kterou Západ na svých hranicích trpí, i když se většina analytiků domnívá, že tento problém je velmi daleko. Nejhorší událostí pro tyto analytiky je zvyšování vojenské moci Číny a upevnění ekonomického potenciálu této země…

Hlas Ruska: A jak to vypadá, pokud jde o ukrajinskou agendu?

Jean-Michel Vernochet: Na Ukrajině jsou fanatici. Jsou to skuteční ultra! Všichni ale jsou napojení na dálkové ovládání z USA, kde tlačítka mačká CIA!

Hlas Ruska: Co si myslíte o prohlášeních prezidenta Porošenka o tzv. ruském „připojení“ Krymu?

Jean-Michel Vernochet: Když tuto situaci pozoruješ z Francie, tak si, pokud se nacházíš v určité vzdálenosti, můžeš všimnout, jak manévruje ruský prezident, aby se dokázal vyhnout útesům a dalším umělým překážkám, které mu ve velkém množství uměle házejí do cesty. Přeci jsme zaznamenali, že Duma přehodnotila právo intervence v případě poškozování práv ruské menšiny. Je to politické gesto! Mám ale jen takové podezření, že tento ústupek bude prvním v řadě nekonečných ústupků!

Nyní ruského prezidenta žádají, aby stáhl armádu od hranic. Pokud by však něco takového udělal tak by tím skončila ruská suverenita! Vrátím se k Vaší otázce: rok 1919 byl rokem Versailleské smlouvy (ani náhodou ne konce První světové války)… Avšak už v roce 1919 vidíme, jak nad principem nedotknutelnosti hranic převládl princip práva národnostních menšin na sebeurčení! Mezinárodní právo se změnilo!

Krym se nedvojsmyslně a jednohlasně vyjádřil pro nezávislost a poté k připojení k Rusku. Tento právně zcela zákonný proces nebyl prezidentem Porošenkem uznán, avšak on se, přeci jen, rozhodl přistoupit na určité ústupky. Všichni zaznamenali příkaz k přerušení palby na několik dní, který však, ve skutečnosti, nebyl dodržován. Probíhají tam tvrdé boje za současného strašného mlčení západních HSP. O tom, co se ve skutečnosti děje na jihovýchodě Ukrajiny, nevíme nic.

Ať už to ale je, jak chce, ohledně Krymu padla kosa na kámen. Všechny západní síly budou strkat Rusko do zad, ale mě se zdá, že vaše země se přitiskne ke stěně a už nebude schopna ustupovat dále.

Nechci být Kasandrou, ale blíží se k nám velký konflikt. Tento konflikt se dostane až k evropským hranicím, tedy do Polska. Do vzájemné výměny úderů balistickými raketami se, samozřejmě, nedostaneme. Dojde však k rozkolu mezi Západem a Východem a ten odstrčí Rusko do obrovského Euroasijského bloku, který nyní začíná krystalizovat. A to je velmi smutné pro Evropu, která tak ztratí šanci stát se skutečně jednotnou velmocí, o kterou se tak snaží všichni skuteční Evropané. [/quote]

[quote align="center" color="#999999"]

  • Vážení a milí čtenáři, podpořte nás zakoupením předplatného nezávislého magazínu AC24 Vědomí
  • [/quote]

    Zdroj: czech.ruvr.ru