Bývalého inženýra z anglického Middlesbroughu postihla v pokročilém věku rakovina tlustého střeva, kterou lékaři označili za "nevyléčitelnou". Allan Taylor (78) však po jejich verdiktu neupadl do malomyslnosti, ale rozhodl se aktivně zabojovat. Čtyři měsíce po změně jídelníčku jsou výsledky jeho testů opět v pořádku. Taylor si v únoru loňského roku všiml centimetrové bulky v oblasti břicha. Po vyšetření mu lékaři diagnostikovali rakovinu tlustého střeva a v září podstoupil operaci, při které mu odstranili část střeva a zároveň podstoupil tříměsíční chemoterapii.

V dubnu letošního roku ho však informovali, že zákeřná nemoc se rozšířila i do tenkého střeva a další zákroky by neměly smysl, protože by se i tak vždy objevila na novém místě. Prakticky mu tak nezůstávalo nic jiného, než se smířit se smrtí, což však Allan odmítl.

Studie náhodou zjistila, že chemoterapie rakovinu značně zhoršuje

Jádra z meruněk ničí rakovinové buňky bez vedlejších účinků

Do internetového vyhledávače zadal slovní spojení „léčba rakoviny tlustého střeva“ a díky některým radám a konzultacím v obchodě se zdravou výživou změnil svůj způsob dosavadního stravování. Vyloučil červené maso a mléčné výrobky, které nahradil deseti porcemi syrového ovoce a zeleniny každý den. Poté doplnil konzumací kurkumy, selenových tablet, pecek z meruněk a za obzvláště důležitou považuje lžičku zeleného ječmene v prášku rozpuštěnou v horké vodě, kterou pije denně ráno a večer.

Podle jeho slov se mu podařilo za čtyři měsíce dosáhnout obrovských změn. Dokonce mu prý z nemocnice 6. srpna poslali dopis, kde ho informují, že podle nejnovějších skenů je rakovina pryč a „není vidět žádných abnormalit“. „Nepochybuji o tom, že moje strava mi zachránila život,“ řekl. „A vše za cenu 30 liber týdně.“

Zdroj: dailymail.co.uk

]]>