Ruský ministr zahraničních věcí Sergej Lavrov komentoval návrh amerického prezidenta Donalda Trumpa na zřízení bezpečných zón v Sýrii. Jak zdůraznil ruský diplomat v průběhu tiskové konference po skončení jednání šéfů diplomacií zemí Ligy arabských států, měla by Trumpova administrativa svůj postoj konkretizovat. …


Jak zdůraznil ruský diplomat v průběhu tiskové konference po skončení jednání šéfů diplomacií zemí Ligy arabských států, měla by Trumpova administrativa svůj postoj konkretizovat.

„Pokud jsem to správně pochopil, pak když teď Američané hovoří o bezpečných zónách, mají především zájem na tom, aby omezili počet migrantů, odjíždějících na Západ," řekl Lavrov.

Podle jeho slov je Moskva ochotna tuto věc prodiskutovat, projednat, je připravena vyslechnout hodnocení a ideje nové americké administrativy.

V Abu Dhabi se pořádá tisková konference věnovaná výsledkům čtvrtého zasedání rusko-arabského fóra spolupráce. Účastní se jí ruský ministr zahraničních věcí Sergej Lavrov, ministr zahraničních věcí SAE Abdulláh bin Zajed Al Nahjan a generální tajemník Ligy arabských států (LAS) Ahmad Abul Gheit.

Loading…