Prezident Putin obvinil CIA z infiltrace ruské zpravodajské služby a zaplacení špiónů, kteří měli předat přísně tajné informace americké vládě. Dva kyber-specialisti pracující pro ruskou špionážní agenturu, FSB, byli zatčeni a zadrženi v Kremlu na základě obvinění „z porušení přísahy“ zveřejněním státních tajemství pro CIA. Foreignpolicy.com píše:


Sergei Mikhailov byl údajně zadržen na zasedání správní rady v prosinci a jeho zástupce Dmitrij Dokuchaev byl zadržen 27. ledna v Kremlu za velezradu a nezákonný hacking. Následně v úterý, ruská agentura Interfax, po vyslechnutí neidentifikovaných zdrojů, hlásila, že oni spolu Ruslan Stoyanovem, šéfem kyber-zločinské vyšetřování Kaspersky Labs a dalšími čtyřmi, ještě nezveřejněnými osobami, jsou podezřelí za předávání tajných informací CIA – nebo je předávali na někoho, kdo je poté předal CIA.

Jedná se o nejnovější z řady výzkumů v oblasti kybernetiky FBS a Kaspersky Labs, která se projevuje od amerických prezidentských voleb a vybarvila se o úniku kompromitujících informací o Donaldu Trumpovi. Myšlenka byla taková, že Rusové mohli dostat dávat rozkazy Trumpovi, jakmile byl zvolen. Úředníci amerických zpravodajských služeb udělali shrnující dokumentaci pro Trumpa a prezidenta Baracka Obamu. 

Není jasné, zda lidé zatčeni přímo předávali dotyčné informace nebo spolupracovali s dalšími jedinci, aby tak učinili ( The Moscow Times dodává více k tomu, jak mohli tito čtyři pracovat dohromady).