„Německý krajský soud ve městě Woppertal v roce 2017 potvrdil rozhodnutí nižšího soudu s konstatováním, že násilný pokus tří mužů zapálit v tomto městě synagogu z roku 2014 byl ospravedlnitelným projevem kritiky izraelské politiky. Vítejte v novém Německu stejném, jako bývalo to staré Německo. Tento výnos je apoteózou skrze podlézavost vůči islámu. Řekl by snad německý soud, že pokus o zapálení mešity byl ospravedlnitelnou kritikou džihádistických teroristických útoků?

Samozřejmě, že ne. A to by ani neměl. Avšak tento rozsudek ukazuje, s jakým až zoufalstvím si německé úřady udobřují rychle rostoucí a čím dál agresivnější muslimskou populaci.

A co bude dalšího? Socha Hitlera na Brandenburské bráně?

„Německý soud prohlašuje zapálení synagogy za akt ‚kritiky Izraele‘,“ od Benjamina Weinthala z Jerusalem Post z 13. ledna 2017:

Německý krajský soud ve městě Wuppertal v pátek potvrdil rozhodnutí nižšího soudu s konstatováním, že násilný pokus tří mužů zapálit městskou synagogu v roce 2014 byl ospravedlnitelným projevem kritiky izraelské politiky.

Johannes Pinnel, mluvčí krajského soudu ve Wuppertalu, nastínil rozhodnutí tohoto soudu v prohlášení.

Tři němečtí Palestinci se v červenci 2014 snažili zapálit synagogu ve Wuppertalu pomocí Molotovových koktejlů. Místní soudní porota Wuppertalského soudu ve svém rozhodnutí z roku 2015 uvedla, že ti tři muži chtěli „upozornit na konflikt s Izraelem v Gaze.“ Soud tedy tento útok nepovažoval za motivovaný antisemitismem.

Izrael v létě 2014 zahájil Operaci Ochranné ostří, aby zabránil Hamasu v raketových útocích na izraelské území.

Soud tyto tři muže – 31 letého Mohamada E., 26 letého Ismaila A. a 20 letého Mohammada A. – odsoudil k podmínečným trestům. Tito muži na tuto synagogu vrhli Molotovovy koktejly vlastní výroby. Německé soudy často odmítají zveřejňovat příjmení zločinců, aby ochránily jejich soukromí.

Tento útok způsobil na synagoze škodu za 800 €. Původní synagoga ve Wuppertalu byla Němci vypálena během pogromů při Křišťálové noci v roce 1938. Wuppertal má skoro 344 000 obyvatel a leží ve spolkové zemi Severní Porýní-Vesfálsko.

Soud uvedl, že ti muži požili alkohol a že k žádnému zranění příslušníků synagogy nedošlo.

13 letý soused žijící vedle synagogy si všiml plamenů a informoval policii. Několik dnů před tímto požárem nastříkal někdo na zeď této synagogy „Svobodná Palestina“…

Robert Spencer

Zdroj:  jihadwatch.org