Žijící v USA bolivijská herečka Carla Ortizová, která natočila v Sýrii dokument, v rozhovoru pro americké televizní kanály přizvala Západ změnit přístup ke konfliktu v zemi. Záznam rozhovoru zveřejnila na Facebooku. V rozhovoru s novináři Fox 11 Ortizová řekla, že byla v Aleppu v těch dnech, kdy probíhala evakuace obyvatel z východních čtvrtí města.


Podotkla, že o probíhajícím v Aleppu přicházely zkreslené informace: například množství falešných účtů na Twitteru šířilo klamné zprávy o masovém ostřelování.
Ortizová také zpochybnila příběh sedmileté dívenky Bany Alabedové, která anglicky na Twitteru psala o životě ve východním Aleppu.

„Je to nemožné, byla jsem tam a internet tam není <…> Východní Aleppo je bez elektriky už více jak 85 dní a pouze někteří mají 3G. <…> Tam je nemožné poslat tweet, když jste v prví linii," řekla v přenosu CNN.

Ortizová poznamenala, že ve východní části Aleppa fungovalo několik desítek skupin pod různými jmény, ale pro civilisty jsou to všichni teroristé. „Pro ně není důležité, jestli to jsou povstalci nebo „Svobodná syrská armáda"," zdůraznila herečka.

Civilisté ji podle ní říkali, jak „hladověli, jak nemohli studovat a jak teroristé zabíjeli ty, kteří se pokusili přejít na druhou stranu".