Hollywoodský herec Denzel Washington se vysmál mainstreamovým médiím za protlačování toho, co nazval „volovinou“, tj. agendy za diskreditaci kanálů alternativních médií. Denzel Washington v rozhovoru s tiskovou agenturou ITK v Národním muzeu historie a kultury Afroameričanů řekl, že média mainstreamu jsou při vyvolávání tzv. „falešných zpráv“ na webových stránkách pokrytecká, když jsou toho sama tím hlavním šiřitelem.


Zerohedge.com hlásí:

Přestože se tento herec předtím sám ocitl ve středu šíření „falešných zpráv“, které o něm falešně tvrdily, že přesměroval svou podporu od Hillary Clinton na Donalda Trumpa, tak Washington přesto zesměšňoval média, když poukazoval, že nejsou o nic lepší než ta „falešná“ média, která kritizují.

Tato hollywoodská celebrita v rozhovoru s tiskovou agenturou ITK v Národním muzeu historie a kultury Afroameričanů parafrázovala Marka Twaina slovy: „Když noviny nečtete, tak jste neinformovaní. Když je čtete, tak jste dezinformovaní,“ říkal podle The Hill Washington při propagaci svého nového filmu „Ploty“.

Jedním z účinků tohoto „přehlcení informacemi“, řekl tento 61 letý držitel Oscara, je to, že „potřebujete být první, ale dávno už ne pravdiví.“

„Tak jakou vlastně odpovědnost máte vy všichni – za říkání pravdy,“ vykřikoval Washington k hloučku reportérů shromážděných na červeném koberečku.

„V naší společnosti je to teď o tom být prostě první – komu na něčem záleží, hlavně se prodat. Nezáleží nám na tom, komu ublížíme. Nezáleží nám na tom, koho zničíme. Nezáleží nám na tom, jestli je to pravda,“ pokračoval Washington.

„Prostě, co kecneš, to prodej. Cokoliv, co děláš, z toho udělej zboží – včetně volovin.“

Jeho nový film „Ploty“ se zakládá na oceněné hře stejného jména, zachycující Violu Davies a točí se kolem života černé rodiny v Pittsburghu v 50. letech. Má být uveden na Vánoce a je považován za jednoho z vrcholných kandidátů na Oscara.

Zdroj: zerohedge.com