To, že tato dcera palestinských imigrantů je státní tajemnicí Berlínského senátu ke koordinaci spolkových a zemských záležitostí moc pozornosti nebudilo, co k ní ale pozornost přilákalo, jsou její poslední prohlášení na podporu zákona šaría. Tato členka berlínského zemského senátu a bývalá zastupující mluvčí pro zahraniční záležitosti a muslimská stoupající politická hvězda Sawsan Chebli se chytá převzít nový post v kabinetu. …

Toto jmenování do rudo-zelené koaliční vlády vyvolalo obavy po jejím nedávném interview, kdy vyjádřila svůj názor, že zákon šaría je přeci perfektně slučitelný s německou sekulární společností.

Když promlouvala v srpnu spolu s berlínským starostou ze Sociálnědemokratické strany Michaelem Müllerem, tak nejenže hájila zákon šaría proti podezřením mnoha Němců, které obviňovala, že nechápou, co to vlastně znamená, ale také se uchýlila k určitým útokům. Když kritizovala členy strany proti masové migraci Alternativa pro Německo (AfD), tak o nich řekla, že jejich názory na cizince z nich dělají něco z podstaty ne-německého.

Když mluvila s Frankfurter Allgeimeine Zeitung, tak řekla. „Můj otec je zbožný muslim, německy sotva mluví a neumí v němčině ani číst ani psát, ale je daleko integrovanější než mnozí funkcionáři AfD, kteří zpochybňují naši ústavu.“

V neděli nečtenější národní noviny Welt hlásily, že ač se tato politička pokouší malovat svůj obrázek jako perfektně „úspěšné migrantky“, která přestože se narodila negramotným, vykořeněným rodičům, dokázala uspět ve vzdělání a vstoupit do politiky, tak se na tom obrázku objevují trhliny v podobě její podpory pro zákon šaría.

V srpnu si stěžovala, že v politickém diskurzu se německé národní právo a zákon šaría vždy prezentují jako vzájemně se vylučující, a řekla: „Všichni mluví o zákonu šaría, ale těžko kdo vůbec ví, co to šaría znamená.“ Když Chebli uváděla, že šaría existuje „hlavně proto, aby upravovala vztahy mezi Bohem a člověkem,“ tak tvrdila, že zákon šaría je s Německem „absolutně slučitelný“.

Jistý vedoucí člen vládnoucí Křesťanskodemokratické strany Angely Merkelové se v dopise starostovi Müllerovi uchýlil ke kritice jmenování Chebli tvrzením: „Mírové soužití v našem městě poškozuje, když vládní odpovědnost uplatňuje ministryně trivializující šaríu jako paní Chebli.“

„Před tím nelze uhýbat. Očekávám jasné vymezení se člena vlády vůči zákonu šaría.“

Jak Breitbart London už referoval, berlínská frakce SPD a starosta Müller se ukázali být k migrantům extrémně přátelští, kdy toto město už konspirovalo, jak se vyhnout deportacím převážně muslimských ilegálů nařízeným spolkovou vládou. K zákonu šaría vstřícná Chebli jako nová státní tajemnice pro spolkové a zemské záležitosti bude tím, kdo spravuje vztahy mezi ústřední vládou a statutárním městem Berlínem.

Zdroj: breitbart.com