Členka finské strany Pravých Finů zůstává i po odsouzení k pokutě za zločin agitace proti etnické skupině ve svém článku v blogu vzdorovitá. Vůdkyně místní organizace Pravých Finů Terhi Kiemunki odmítla soudní výnos, že článek, který napsala do blogu, byl hanobící, a řekla, že i přes tu pokutu 450 € byla v tomto případě skutečnou obětí ona, že role oběti a pachatele byla prohozena, a že k tomu nespravedlivému rozsudku došlo, protože na jejím případu byl politický zájem.


Finská policie se tímto případem začala zabývat poté, co se jim paní Kiemunski sama přihlásila, aby to vyšetřili, neboť byla čím dále znechucenější z obvinění na internetu, že její příspěvky jsou hanobící. Místo aby od tohoto nařčení byla očištěna, jak doufala, tak soud shledal, že její komentáře k islámu by mohly „naplňovat skutkovou podstatu opovrhování muslimy a nenávisti k nim,“ hlásí finská vysílací společnost YLE.

Po svém odsouzení za příspěvek na blog, který tvrdil, že pachatelé nedávných teroristických útoků v Evropě byli muslimové, a zlořečila tomuto „represivnímu, netolerantnímu a násilnému náboženství a kultuře,“ řekla: „Pořád jsem toho názoru, že vyhlášení statistických faktů nebo jen sdílení názoru není zločin jen proto, že se to někomu nelíbí.“

„V těchto časech, konkrétně v nedávné minulosti a dnes, se všichni pachatelé teroristických činů ukázali být muslimy.“

„Napsala jsem ten blog, protože ty mediální akce Zelených a Levičáků na mě tlačily, abych byla odsouzena jako zločinec podněcující nenávist a abych se stala někým, koho lze svévolně urážet a očerňovat jak veřejně, tak v soukromých zprávách; někým, komu se vyhrožuje, a to dokonce i mojí rodině.“

Trestní případy obklopující neuctivé poznámky o islámu a migrantech se před evropskými soudy stávají už běžnou záležitostí, protože zákonů zakazujících urážet se využívá k boji proti vyjadřování názorů na oponenty masové migrace. Zatímco běžní občané jsou policií stíhaní za příspěvky na sociálních médiích, tak prominentní politici jsou za vyjadřování svých názorů postihováni i těžkými tresty.

Jak už Breitbart London referoval, vůdce holandské Strany svobody Geert Wilders v současnosti prodělává závěrečná stání v tom, co nazývá „parodií“ soudu, „absurdním“ a „politicky motivovaným“ procesem kvůli údajné nenávistné mluvě. Ve své závěrečné řeči před možným usvědčením a odsouzením pan Widers soudu řekl, že svoboda projevu je tím, co z Holandska činí ohromnou zemi a „naši pýchu“.

Pan Wilders řekl, že kdyby ho tento soud odsoudil, že by musel rovněž odsoudit ty miliony holandských občanů, kteří hlasovali pro něj a pro jeho stranu, která je zastupuje.

Zdroj:  breitbart.com