Ruský prezident Vladimir Putin je toho názoru, že zvolený prezident USA Donald Trump je moudrý člověk, proto si dokáže rychle uvědomit jinou úroveň odpovědnosti, a Rusko vychází z toho, že bude jednat právě z těchto pozic. …


„Trump byl obchodníkem a podnikatelem. Dnes už je to státní činitel, hlava Spojených států amerických, jedné z předních zemí světa, jedné z předních světových ekonomik, přední vojenské mocnosti. A jelikož dokázal dosáhnout úspěchu v podnikání, svědčí to o tom, že je to člověk moudrý. A moudrý člověk si dokáže dostatečně rychle uvědomit jinou úroveň odpovědnosti. Vycházíme z toho, že bude jednat právě z těchto pozic," řekl Putin v interview pro pořad Výsledky týdne s Iradou Zejnalovou v televizní stanici NTV.

V polovině listopadu se uskutečnil mezi Putinem a Trumpem první telefonní rozhovor, v němž oba potvrdili ochotu společně pracovat na tom, aby dvoustranné vztahy překonaly současný krizový stav, a aktuální mezinárodní problémy včetně boje s teroristickou hrozbou byly urovnány.

Zdroj:  sputniknews.com