Ruské letectvo pokračuje s leteckou kampaní v provincii Homs. Ruské válečné letouny po osvobození Palmyry zahájily nálety na oblast bašty ISIS Sukhanah a silnice Palmyra-Sukhanah. Tyto nálety jsou přípravou k očekávané ofenzivě Syrské arabské armády (SAA) a jejích spojenců podél silnice Palmyra-Sukhanah-Deir Ezzor, aby ulehčily 104. Brigádě Republikánské gardy od obležení ISIS. Z taktického hlediska osvobození Palmyry a očekávaný postup na Sukhana silně redukuje schopnost ISIS ohrožovat vládě klíčové zásobovací trasy, zvláště podél dálnice M5 a silnice do Aleppa.


Provládní síly rovněž zahájily operaci k zabrání města Quraytayn, které leží jižně od křižovatky Tiyas. Syrské síly už zabraly Hazm al-Gharbiyat a postupují k západní bráně. Quraytan je rovněž důležitým logistickým uzlem, jehož osvobození SAA zvýší operační volnost v této provincii.

Jednotky SAA s Hezbollahem jinde osvobodily protileteckou základnu ve vesnici Bala al-Kadim a blízké farmy Zahir. Tím z této oblasti ve Východní Ghoutě vytlačily militanty Al-Nusra.

Tím syrské síly získaly pod palebnou kontrolu Haush Jarabo, které je jedinou cestou ven z této kapsy. To Jaish al-Islam, Jabhar al-Nusra a Svobodné syrské armádě velice ztěžuje ústup z této kapsy. Pokud Haush Jarabo provládní síly zaberou, tak se strategická situace pro zde obklíčené militanty stane beznadějnou.

29. března se Irácké bezpečnostní síly střetly s ISIS ve vesnici al-Nasr západně od Makhmour. Tento postup je součástí operace Ninewa zaměřené na opětovné zabrání vesnic západně od Makhmuru, tj. okresu jihozápadně od Arbilu. Účastní se toho 71. Brigáda 15. Divize Irácké armády, Peshmerga, Lidová mobilizace a kmenoví bojovníci. Tyto síly podporují i Koaliční nálety a dělostřelectvo z palebné základny US Námořní pěchoty.

Turecké ozbrojené síly prohlásily, že ISIS 26. března vystřelila rakety na základnu Bashiqa, kde jsou umístěny turecké síly severovýchodně od Mosulu. 1 turecký voják byl zabit a 1 zraněn.