Západní země po osvobození 80 000 civilistů v syrském Aleppu naléhají na uvalení sankcí proti Rusku, řekl v úterý mluvčí ruského ministerstva obrany generálmajor Igor Konašenkov. Ten připomněl, že Syrská armáda během posledních 24 hodin od militantů osvobodila téměř poloviny východního Aleppa, kde žije 80 000 civilistů.


„Teď se ukazuje, že propuštění těch 80 000 obyvatel Aleppa zadržovaných ozbrojenci jako rukojmí nezapadá do plánů britského a francouzského ministerstva zahraničí, ani amerického státního departmentu či německého Bundestagu. Ti dokonce naléhali, aby za to byly uvaleny nové sankce,“ řekl tento mluvčí.

Podle Konašenkova jsou v osvobozených oblastech desetitisíce dětí. „Mnohým z nich se poprvé po dlouhé době dostalo čerstvého jídla, pitné vody a lékařského ošetření Ruskem vyslaných humanitárních center. Tito Syřané byli v Aleppu v posledních několika letech teroristy všech příslušností a barev využíváni jako lidské štíty. Byli to prý oni, které údajně všichni ti Západní politici chránili,“ řekl.

Zdroj:  almasdarnews.com