Dva miliardáři ze Silicon Valley financují nový projekt, o kterém říkají, že osvobodí lidské bytosti z „počítačové simulace“, o které vědci věří, že v ní jsme uvězněni. O Elonu Muskovi se předpokládá, že je jedním z miliardářů, co žádá vědce, aby pomohli lidstvu se z této simulace vymanit. Businessinsider.com hlásí: …


Tak je tomu podle nového profilu v The New Yorker s Y Kombinátorem Samem Altmanem. Tento článek prochází Altmanovým životem a úspěchy u kormidla proslulého tréninkového programu a investičního fondu pro technické startupy, ale neostýchá se dotknout i výstředních aspektů Almanova charakteru.

Altman v tom spise diskutuje o teoriích, že jsme kontrolováni technologiemi a o teoretizování, že žijeme v simulaci, což je představa, že lidské bytosti, aniž by si toho byly vědomy, jsou postavami v počítačové simulaci někoho jiného.

Představa o simulaci nabyla mezi elitou Silicon Valley na popularitě – je už tak populární, že už i Elona Muska nudí o tom mluvit. Ale teď by s tím pár miliardářů z technologického průmyslu mohlo něco udělat.

Toto o tom říká New Yorker: