8. října provedlo Saúdské královské letectvo nálety na shromáždění při pohřebním obřadu v jemenském  hlavním městě Sana’a, přičemž podle zdrojů OSN zabilo nejméně 140 lidí. Více než 500 lidí bylo údajně zraněných.  To, že na ulici Khamis v jižní části Sana‘a, bylo vedeno nejméně devět náletů, vylučuje možnost, že by tento incident bylo možno připsat náhodě. …


Pro-Houthijské zdroje říkají, že Saúdská Arábie teď masivně bombarduje jemenské civilní objekty, aby tak „vzdorovala“ neustálým ztrátám na bitevním poli a faktickému krachu intervence do této země.

Šlo o pohřeb otce ministra vnitra jemenské vlády Jalal al-Roweishana.

Mezitím zdroje mimo OSN hlásí, že počet obětí tohoto bombardování už vzrostl na 450 zabitých. Některé zdroje dokonce říkají, že počet je až 700. Není žádných pochyb, že i oficiálně potvrzené počty obětí porostou.

Uprostřed zpráv o tomto bombardování oznámil Bílý dům „okamžitou“ revizi americké podpory operacím Saúdy vedené koalice v Jemenu. Toto prohlášení však vypadá jako jejich běžná propaganda j jako vždy. Toto sobotní bombardování nebylo prvním velkým incidentem Saúdy vedené koalice tohoto druhu. USA ale přesto nadále zůstávají hlavním dodavatelem zbraní Saúdské Arábii. Washington rovněž Saúdy vedené koalici při podpoře jejích operací v této válkou zdeptané zemi poskytuje zpravodajství.