Skupina aktivistů v Iráku prohlásila, že má v plánu usilovat o náhradu škody, kterou způsobil Washington svou invazí do jejich země v roce 2003. Iráčtí aktivisté to prohlásili v pořadu televizní stanice Al-Arabyia. Podle jejich názoru „může parlament požadovat od USA náhradu za škody způsobené během invaze amerických vojsk do Iráku, kdy byl svržen Saddám Husajn.


Aktivisté prohlásili, že když občané USA získali právo požadovat odškodné od jednotlivců i celých cizích států v souladu s dokumentem 9/11, pak mají stejné právo i občané Iráku.

Skupina vyzvala k „podrobnému vyšetření vražd občanů Iráku, ztráty majetku a také případů mučení a dalšího poškozování práv Iráčanů příslušníky amerických vojsk".

28. září přijaly senát a sněmovna reprezentantů kongresu USA zákon umožňující dědicům obětí teroristických činů 11. září podat žalobu na Saúdskou Arábii, jejímiž občany byla většina teroristů, kteří mají na svědomí teroristické útoky.

Prezident návrh tohoto zákona vetoval, kongres ale dokázal poprvé za dobu, kdy je u moci současná administrativa USA, toto veto překonat díky tomu, že dokument podpořili demokraté i přes to, že jejich spolustraník Obama byl proti.