Demokratická kandidátka na prezidenta Hillary Clinton podle „rychlo-průzkumu“ Breitbart / Gravis vedeného minuty po konci pondělní prezidentské debaty na Hofstra University před odhadem 100 miliony televizních diváků svého republikánského rivala Donalda Trumpa těsně předčila. Demokratický průzkumář Pat Caddell a Fox News Insider řekli Breitbart News, že respondenti průzkumu tvrdili, že Clintonová v debatě více perlila; 48 procent říkalo, že Clintonová se předvedla lépe oproti 43 procentům, kteří tvrdili, že se lépe předvedl Trump.


„Avšak 95 procent lidí, které jsme kontaktovali, nám řeklo, že na základě debaty své hlasování měnit nebudou,“ řekl Caddell.

Dvě procenta voličů předtím nerozhodných přešlo po debatě k Trumpovi. Nikdo z nerozhodných nepřešel ke Clintonové. Jedno procento z předtím rozhodnutých přešlo ke Clintonové a jedno procento od Clintonové k Trumpovi.

„Trump zvítězil v tom nejkritičtějším faktoru, tj. v tom, zda je jako prezident ‚přijatelnější‘ Clinton nebo Trump, kdy on dostal 46 procent oproti jejím 42 procentům,“ řekl. „A pro něj je to právě ono, o čem ta kampaň je,“ řekl.

Účastníci řekli, že si myslí, že Clintonová se lépe chytala témat, v 48 procentech oproti jeho 40 procentům.

„Takže to, k čemu opravdu došlo, bylo, že ona zvítězila v tématech a on zvítězil v přijatelnosti,“ řekl Caddell.

„Byl jsem tím opravdu překvapen – protože obvykle tou otázkou, co dobře hraje na strunu Demokratů, je – ‚Kdo předvede, že mu opravdu záleží na lidech, jako jste vy?‘ A v tom Trump zvítězil v 49 procentech oproti 44 procentům pro ni,“ řekl.