Rusko nepotřebuje rozvrat eurozóny, prohlásil prezident RF Vladimir Putin. V interview pro agenturu Bloomberg podotkl, že země uschovává 40% valutových rezerv v eurech, a to dokazuje, že „rozvrat" eurozóny není v zájmu RF. Prezident RF také řekl, že eurozóna se může někdy zmenšit, oznamuje agentura.


„Nevylučuji, že mohou tam být učiněna nějaká rozhodnutí, která by konsolidovala skupinu zemí se stejnou úrovní rozvoje, a tím by podle mého názoru euro posílila", řekl Putin v interview pro Bloomberg.

Rusko kritizovalo zahraniční politiku EU, protože evropští partneři dělají hodně chyb, avšak v ekonomice jsou Evropská komise a přední evropské země na správné cestě, prohlásil Vladimir Putin.

„Skutečně kritizujeme mnohé věci, myslíme si, že naši partneři dělají hodně chyb (a snad my také, před chybami není nikdo zajištěn), ale co se týče ekonomiky, opakuji, že podle mého názoru jak Evropská komise, tak i přední evropské ekonomiky jednají velmi pragmaticky a jsou na správné cestě", řekl Putin v interview.