Brit identifikoval 13letého dorostence-džihádistu, který na propagačním videu v Rusku zakázané organizace Islámský stát střílel zajatce, jako svého syna. O tom informuje The Independent. Podle slov muže, jehož jméno nebylo z bezpečnostních důvodů zveřejněno, se jeho syn Jojo narodil v roce 2004 v Kentu. Jeho matka je známá rocková zpěvačka Sally Jonesová.


Pár se brzy po narození syna rozešel, 45 let stará Jonesová pod vlivem 20letého migranta Džunaida Hussaina konvertovala k islámu, vzala si ho a odjela do Sýrie, kde se připojila k ozbrojencům z IS. Syna vzala sebou.

Hoch se později objevil v jednom z propagačních videí IS. Spolu se třemi dalšími dětmi, které byly oblečeny do maskáčů, zastřelil pistolí neozbrojené kurdské zajatce.

Jeho skutečné jméno nebylo řečeno, ale v titulcích k videu se o něm hovoří jako o Abu Abdullah al-Britanim — to znamená, že přišel z Velké Británie.

„Byl chytrý, normální kluk — sbíral brouky, běhal po parku, — řekl Brit. — Musím to zastavit. Je hrozné, že mu tak vymyli mozek."

Podle slov blízkého přítele „byl kluk šťastný, milující, starostlivý, hovorný".