Kontroverze s dohledem NSA se točí kolem strachu USA, že evropská ekonomická lokomotiva se zbaví dolaru. Finanční analytik Jim Willie senzačně tvrdí, že Německo se připravuje pohřbít unipolární systém podporovaný NATO a USA ve prospěch připojení k národům BRICS, a že je to kvůli tomu, že nachytali NSA při špehování Angely Merkel a dalších německých vůdců. V interview s Gregem Hunterem z USA Watchdog statistický analytik Willie, který má PhD ze statistiky, tvrdí, že skutečný důvod za nedávným skandálem s dohledem NSA zaměřeným na Německo se točil kolem strachu Spojených států, že tato finanční lokomotiva Evropy hledá, jak uniknout před nevyhnutelným kolapsem dolaru.


„Myslím, že hledají podrobnosti toho, jak Rusku pomáhají se zbavením se dolaru. Myslím, že hledají podrobnosti německých tajných kroků, jak se vyvléknout z dolaru a přidat se k BRICS (Brazílie, Rusko, Indie, Čína a Jižní Afrika). Myslím, že to je přesně to, co udělají,“ řekl Willie.

Národy BRICS (Brazílie, Rusko, Indie, Čína a Jižní Afrika) tento měsíc ohlásily vytvoření nové anti-dolarové banky alternativní k MMF se 100 miliardami dolarů sídlící v Šanghaji a s předsednictvím v Moskvě.

Putin spustil tento nový systém se slovy, že je konstruovaný, aby „pomohl zabránit šikanování zemí, které nesouhlasí s některými zahraničně politickými rozhodnutími Spojených států a jejich spojenců,“ což je jasný signál, že Rusko a další země BRICS postupují k vytvoření nového ekonomického systému, který bude sokem MMF a Světové bance.

Pohled dovnitř za oponu ke skutečnému pohledu Západní elity na Rusko poskytují komentáře pronášené takovými jako bývalý americký velvyslanec v Iráku Christopher R. Hill, naznačující, že na Moskvu čím dále více nahlíží jako na banditský stát. Hill v dubnu řekl, že ruská reakce na Ukrajinskou krizi znamená, že Moskva zradila „nový světový řád“ (New World Order), jehož byla po 25 let součástí.

Další projev toho, že národy BRICS postupují k vytvoření úplně nového multipolárního modelu konkurujícího Západu, je to, že těchto pět zemí také buduje alternativní páteř Internetu, která aby zamezila špehování NSA, bude obcházet Spojené státy.

Willie tento krok Německa rovněž spojuje se sestřelením Letu 17 Malaysia Airlines, z něhož kořistí USA a Británie, aby tlačily na ještě dusivější sankce proti Rusku i přes skutečnost, že prozatím měly jen nepatrný účinek a zjevně poškozují pouze obchodní zájmy zemí pevninské Evropy.

„Teď už to má velké, velikánské důsledky. USA v podstatě Evropě říkají, že má dvě volby. Přidej se s námi k válce proti Rusku. Přidej se k nám se sankcemi proti Rusku. Přidej se k nám při neustálých válkách a konfliktech, v izolaci a destrukci své vlastní ekonomiky a v popírání svých dodávek energie a ve zbavování se svých kontraktů. Přidej se k nám s válkou a sankcemi, protože bychom opravdu rádi udrželi dolarový režim v chodu. Oni ale řeknou, že už mají dolaru dost. … My tlačíme na Německo. Nejsou to starosti kvůli Francii, nejsou to starosti kvůli Anglii, starosti nám dělá Německo. Německo má 3 000 společností, které tam zrovna teď dělají aktivní byznys. A ty se k sankcím nepřipojí – tečka.“

[quote align="center" color="#999999"]

  • Vážení a milí čtenáři, podpořte nás zakoupením předplatného nezávislého magazínu AC24 Vědomí
  • [/quote]

    Překlad: Miroslav Pavlíček

    Zdroj: prisonplanet.com