V pondělí ohlásila tisková agentura Fars, že během posledních deseti dnů bylo zabito 2 000 členů teroristické skupiny Jeish al-Fatah a mnozí další byli zraněni během střetů se syrskými vládními silami v jižních a jihozápadních částech města Aleppo. Několik kol ofenziv Jeish al-Fatah mělo za cíl prolomit obklíčení Aleppa Syrskou armádou a ty Syrská vojska v posledních dnech odrazila. V důsledku toho bylo zabito nejméně 2 000 teroristů a mnozí byli raněni.


Podle několika velitelů z řad Syrské armády a Hezbollahu, poskytují Západní státy, zvláště pak válečné lodi USA nasazené ve Středozemním moři teroristům v Aleppu logistickou a zpravodajskou podporu. Poslední zpravodajské operace sil odporu ukázaly, že válečné lodi USA posílají teroristům Jeish al-Fatah do Sýrie zpravodajské poznatky.

„Válečné lodi Západních zemí poskytují po 24 hodin denně teroristům informace a průzkum o pohybech sil odporu a tito teroristé provádí své operace na základě právě těchto informací,“ citovala Fars slova zdrojů v silách odporu.

Teroristé spolu s tím obdrželi stovky protipancéřových raket TOW od svých sponzorů mimo region prostřednictvím spojenců v regionu.