Kampaň za Brexit k vyvedení Británie z Evropské unie (EU) to dotáhla k 10% náskoku oproti kampanistům za setrvání, jak ukazuje nový „pozoruhodný“ průzkum. Průzkum ORB International – který se odchyluje od kritizované metodiky „náhodně vytočeného čísla“ a místo toho využil 2 000 on-line respondentů – ukazuje 55% příznivců odchodu oproti 45 procentní podpoře setrvání.


Ze všech respondentů řeklo 53 procent, že budou volit odchod, s jen 46 procenty volícími setrvání. Ale po odloučení těch, co řekli, že nebudou nebo nejspíš nebudou hlasovat, se ten rozdíl mění na 55 procent oproti 45 procentům.

Voliči starší a z pracující třídy hlasují za odchod s vyšší pravděpodobnostní, uvádí průzkum ORB pro Independent. Je ohromující, že pouze ve Skotsku je většina pro setrvání (62 oproti 38) s tím, že i v Londýně volí odchod z EU (51 oproti 49). Když se z hlasování Londýn odloučí, „tak chce v EU zůstat jen 44 procent a 56 procent upřednostňuje hlasování za odchod.“ Většina zaměstnanců soukromého sektoru si vybrala odchod s tím, že většina pracovníků veřejného sektoru se přiklání k setrvání.

Téměř polovina voličů Labouristů (42%) říká, že budou hlasovat pro odchod, zatímco podpora pro Brexit je u Konzervativní strany je 61%, což naznačuje, že ministerský předseda po tomto referendu nemá podporu své vlastní strany.