Podle slov asistenta ministra obrany USA pro otázky kybernetické bezpečnosti Rosenbacha je potřeba se vyhnout kybernetickým útokům, protože protiútok může vyřadit z funkce část infrastruktury země. Proto vyzval při rozhodování o preventivním útoku k opatrnosti. Ač jsou Spojené státy schopny vykonat proti svým nepřátelům kybernetický útok, musí od něho upustit, protože by je protiútok vážně poškodil. V Senátu USA přímo řekl:


[quote align="center" color="#999999"]

„Jsem znepokojen tím, nakolik jsme zranitelní, a tím, že pokud bude někdo chtít, tak jako to děláme my sami, potrestat za to USA, může odpojit část našich infrastrukturních objektů.“ Doplnil: „Proto uvažuji, že je důležité dodržovat opatrný postoj, ve kterém jsme konzervativní a snažíme se podobným věcem vyhnout.“ [/quote]

Řekl také, že Pentagon oznámí příští týden novou strategii pro zajištění kybernetické bezpečnosti. Budou najati noví specialisté v oboru pokročilých technologií. Spojené státy daly do projektu kybernetické bezpečnosti pro rok 2016 čtrnáct miliard USD. Podle dokumentu Bílého domu budou peníze nezbytné na nové prostředky elektronické ochrany federálních úřadů, posílení výměny údajů se soukromým sektorem a posílení schopnosti vlády přijímat odvetná opatření.

[quote align="center" color="#999999"]

  • Vážení a milí čtenáři, děkujeme, že podporujete činnost nezávislého magazínu Vědomí
  • [/quote]

    Zdroj: ria.ru, om.cz