Pro ty, kdo pamatují rekordy prorážející éru ekonomické prosperity, kterou byly Reaganovy roky, bude potěšující zjištění, že Trumpův tým právě v tomto okamžiku dostává rady od některých z nejvlivnějších poradců pro ekonomickou politiku, kteří pomohli s utvářením úspěchu Reaganovy éry. Jména jako Laffer, Moore a Kudlow kdysi bývala synonymy té Ameriky, která zažila vyhrabání z hluboké tísně Carterova ekonomického marasmu, a Trumpův tým povzbuzovaný vedoucím Trumpovy kampaně Paulem Manafortem teď pracuje na tom, aby tu verzi úspěchu z 80. let uvedli do roku 2017 a dále.


„Americká pracovní místa pro americké pracující.“

Tak zní mantra uvnitř Trumpovy zatím vypracovávané ekonomické platformy. Tvorbě pracovních míst je pro tohoto newyorského miliardáře jako priorita č. 1 rivalem jen předmět národní bezpečnosti – a teď jsou s ním na palubě Arthur Laffer, Stephen Moore a Larry Kudlow, aby dohlédli, že cíl tvorby pracovních míst bude převeden z hájemství nadějí do reality a spolu s tím se budou odstraňovat daňové odpočty horní vrstvě a co je nejdůležitější, bude se rozšiřovat základna daňových poplatníků spolu se zařizováním tolik potřebné daňové úlevy pro tu tak dlouho sužovanou americkou střední třídu.

„To je opravdu pro ekonomiku a pro budoucnost naší země a budou to nejdůležitější volby od zvolení Reagana v roce 1980,“ řekl Moore. „Během všech rozhovorů, které jsme měli buď s panem Trumpem, nebo s Trumpovým kampaňovým týmem, jsme říkali: ‚Tohle je JFK-Reagan, ekonomika strany nabídky, agenda krácení daní těm, co pracují, aby to vyvolalo mohutný ekonomický boom 60. a 80. let, který tu můžeme mít zase.“

Při nedávném interview s Bloombergem uvedl Laffer podobnosti, které vidí mezi Reaganem, mužem se kterým pracoval, a Trumpem, mužem se kterým se poprvé sešel před dvěma měsíci uvnitř mrakodrapu Trumpova věž. Pan Laffer rozváděl, jak i Reagana zpočátku Republikáni démonizovali i s médii establishmentu, která Reagana zavrhovala jako přitroublého prosťáčka, válečného štváče a bigotního, jen aby o pár let později ten samý republikánský establishment na Reagana pěl ódy, když se ten vynořil jako jeden z nejpopulárnějších a nejúspěšnějších amerických presidentů moderní éry.

Trump „bude dělat chyby, ale provede i nějaké ohromné věci, a já si myslím, že budete Trumpovým presidentstvím velice, velice příjemně překvapeni,“ řekl Laffer.

    Zdroj:  prisonplanet.com