Rusko se nezapojí do závodů ve zbrojení, navzdory rozmístění protiraketové obrany v Evropě. Nicméně, ruská armáda upraví plány v souladu s hrozbami, varoval ruský prezident Vladimir Putin. Rusko plánuje upravit přezbrojení armády v souvislosti s uvedením do provozu amerického radaru v Rumunsku, uvedl portál tvc.ru s odkazem na zprávu agentury TASS. Podle ruského vůdce je Moskva nucena přemýšlet o tom, jak „zastavit hrozby", které vznikají v souvislosti s bezpečností země. Zdůraznil, že tento krok Washingtonu komplikuje mezinárodní situaci okolo Ruska.


Podle ruského vůdce je Moskva nucena přemýšlet o tom, jak „zastavit hrozby", které vznikají v souvislosti s bezpečností země. Zdůraznil, že tento krok Washingtonu komplikuje mezinárodní situaci okolo Ruska.

„Mnohokrát jsme hovořili o našich obavách a nabízeli spolupráce, nabízeli spolupracovat s našimi americkými partnery. Bylo to ve skutečnosti zamítnuto," uvedl šéf ruského státu. (Zde by bylo možné namítnout, že ale zpravodaj ČT ve Washingtonu jasně sdělil, že to bylo Rusko, které přerušilo spolupráci na společné protiraketové obraně se Západem – pozn. red.)

Ruský prezident rovněž řekl, že vytvoření systému protiraketové obrany NATO je v plném proudu. Přičemž, jaderná hrozba dnes z Íránu není.

„Pamatuji si, před několika lety všichni naši oponenti jedním hlasem tvrdili, že systém protiraketové obrany je nezbytný pro naše partnery na západě, v Evropě a ve Spojených státech, aby se zabránilo jadernému a raketovému ohrožení z Íránu. Kde je jaderná hrozba z Íránu? Ta není!" zdůraznil Putin.