Ve společnosti Sollers, která vyrábí automobily UAZ, nazvali supermanem generála Alexandra Ševčenka, který utrhl kliku vojenského terénního auta, oznámila Národní informační služba. Podle slov šéfky tiskové služby Jeleny Tarasenkové, dveře nebylo možno otevřít bez klíče. Řekla, že při zkouškách vydržely dveře úsilí až 120 kilogramů, oficiálně vydrží až 100 kilogramů. „Naštěstí je Ševčenko tak silný, máme ještě v naší zemi opravdové muže", řekla a dodala, že „pan Ševčenko je možná říci superman".


12. května náčelník automobilové a tankové správy MO generál Ševčenko ukazoval v Soči ruskému prezidentovi Vladimiru Putinovi novou vojenskou techniku pro ruské ozbrojené síly. Kdy se pokusil hlava státu otevřít dveře terénního auta Patriot, dveře se zasekly. Na pomoc mu přišel generál Ševčenko, ty dveře také neotevřel, ale utrhl kliku. „Jsi chlapík", řekl mu prezident a rozesmál se. Jak vysvětlili později projektanti, byly dveře zablokovány, protože motor nebyl spuštěn.

Sám generál zažertoval: „V Ozbrojených silách Ruska skládají všichni generálové zkoušky z tělovýchovy. Ta fyzická síla mi dovoluje splnit všechny normativy", řekl.

Tiskový mluvčí ruského prezidenta Dmitrij Peskov řekl, že na tento incident je třeba se podívat s humorem. Podle jeho slov, nemá nic společného s kvalitou auta, a proto nemáme čekat na nějaké důtky. Poradil, aby lidé brali tento incident s humorem a dobromyslně.