Před schůzkou s maďarským ministerským předsedou Viktorem Orbánem vyšly najevo poznámky respektovaného bývalého německého kancléře Helmuta Kohla o masové migraci do Evropy. Ač jsou stanoviska bývalého kancléře Kohl o důležitosti udržení Evropské unie (EU) jako křesťanské dobře známy, tak jeho poslední spis o masové migraci jej opět v očích veřejnosti odtrhne od jeho následovnice kancléřky Angely Merkel.


Tento kancléř Kohl je vysoce uznávaný jako staršina mezi státníky Německa a je veleben tou samou Křesťanskodemokratickou stranou, z jaké je paní Merkelová, což ten trapas činí o to akutnější.

Když psal předmluvu pro nový maďarský překlad jeho knihy z roku 2014 ‚Žádné starosti o Evropu: Apel‘, tak kancléř Kohl zmínil migrační krizi: „Řešení leží v postižených regionech. Ne v Evropě. Evropa nemůže být novým domovem milionů lidí v nouzi.“

Jedna z jeho obav z migrace jasně vychází z primárního náboženství nově příchozích cizinců – z islámu. Bývalý kancléř Kohl řekl, že mnozí uprchlíci pochází „z jiného kulturního prostředí. Značná část jich vyznává jinou víru než židokřesťanskou, která je jak jednou ze základních hodnot, tak i sociálním řádem.“

K tomuto odhalení došlo před vydáním její nové edice, když si rukopis dopředu našel cestu do německých novin Der Tagesspiegel. V dalších částech této předmluvy, které tyto noviny nevytiskly, kancléř Kohl rovněž kritizoval imigrační politiku paní Merkelové, ač jménem ji neuváděl.

Možná, že nejhlasitějším a nejvlivnějším odpůrcem masové migrace do Evropy je dnes maďarský ministerský předseda Viktor Orbán. Součástí jeho evropské túry, při níž se snaží přesvědčit národní vůdce, aby se přidali k jeho kampani za změnu migrační politiky EU, bude zítřejší návštěva u kancléře Kohla doma k soukromé schůzce.

Německý tisk tuto schůzku nazval trapasem pro paní Merkelovou, když bývalý kancléř Kohl není jen spolustraník v CDU, nýbrž to on býval jejím mentorem, on ji vytáhl, aby vedla stranu a kráčela v jeho šlépějích po jeho šestnácti letech kancléřství během znovusjednocení Německa.

Aby předvedl svou blízkost k maďarskému ministerskému předsedovi, řekl Kohl: „Znám svého přítele Viktora Orbána a souhlasím s ním.“ Minulý týden Breitbart London referoval o předchozích komentářích Kohla o panu Orbánovi, když jej nazval „Evropanem se srdcem a duší“. To je vysoké ocenění od jednoho z pouhých tří lidí, kterým kdy EU udělila čestné občanství Evropy.

Zdroj: breitbart.com