Teherán, SANA – Asistent náčelníka štábu Íránských ozbrojených sil Massoud Jazaeri řekl, že jsou to USA, kdo vede velitelské centrum teroristické války proti Sýrii a Iráku. Jazaeriho citovala íránská tisková agentura Fars, jak v sobotu v prohlášení říká, že aktivity a postupy teroristických skupin v Sýrii, Iráku a v dalších zemích regionu jsou součástí „strategie světové hegemonie proti lidu těchto regionů.“ Této strategie, dodal, bylo použito proti zemím, které odmítají americkou dominanci, což dokazují fakta a události v tomto regionu.


Tento íránský činitel uváděl dění v Sýrii jako příklad pokusů o podvracení „revolučních sil v islámském světě“ a jejich odvracení od vnitřních problémů k „hrozbám zájmům imperialistické a sionistické elity,“ a tyto pokusy, dodal, které pochází z kuloárů amerických spiknutí, se pak přesně realizují.

Jazeari však zdůraznil, že tyto pokusy a zástupná válka proti Sýrii selhaly, což Američany tlačí k tomu, aby otevřeli novou frontu v Iráku, aby vystupňovali tlak proti „odporu“.

„Tento odpor však nepříteli nedovolí, aby překročil červené linie,“ dodal.

[quote align="center" color="#999999"]

  • Vážení a milí čtenáři, podpořte nás zakoupením předplatného nezávislého magazínu AC24 Vědomí
  • [/quote]

    Překlad: Miroslav Pavlíček

    Zdroj: sana.sy