Nelze dopustit, aby v Rusku vznikla situace s nezákonnou migrací, podobná té, která je nyní v Evropské unii, řekl prezident RF Vladimir Putin.

„Velkou pozornost si zaslouží situace s nezákonnou migrací. To je komplexní úkol a vyřešit ho v rámci svých pravomocí musí všechny státní orgány", řekl Putin během vystoupení na zasedání MV.

„Vidíme, co se děje na hranicích Evropské unie. Takový horký problém, díky Bohu, nemáme, také zásluhou vašeho úsilí. Ale nelze dopustit, aby se něco podobného stalo u nás, ačkoliv chápeme, že máme velký problém: u nás jsou miliony migrantů, především samozřejmě z republik bývalého Sovětského svazu", řekl.

Podle slov hlavy státu „je třeba jednat tak, aby lidé žili v normálních podmínkách, pracovali tam, kde je přijímají do práce, aby dodržovali zákony Ruské federace, tradice národů, mezi nimiž žijí".

„Tak, aby to nevytvářelo problémy na trhu práce u nás uvnitř Ruska, aby to nevyvolávalo podráždění občanů Ruské federace. To je velmi jemná, specifická, ale mimořádně důležitá práce, která je důležitá i v ekonomické sféře, i ve sféře sociální stability", řekl Putin.

„Prosím, aby byla zajištěna úzká spolupráce všech zainteresovaných struktur a operativní řešení otázek, spojených s odhalováním a mařením přestupků v této sféře", uzavřel prezident.

Zdroj: sputniknews.com