Tak co dělá Velký šmírák, proti-demokratický, Ústavu zadupávající zpravodajský kamarádíček poté, co po desítkách let opustil „veřejnou službu“? Přirozeně, že se přesunul do soukromého sektoru a hrabe tučné honoráře od Wall Streetu. Když se vydal ve stopách některých dalších vrcholných kamarádíčků z horních kruhů veřejného sektoru, kteří si hrabou poté, co odvedli tu nejlepší práci při likvidaci Republiky, jako budovatel Banánové republiky Ben Bernanke (bývalý šéf Fedu), co bere $250 000 za přednesený projev, a pachatel Turbodaní (bývalý ministr financí) Timmy Geithner, co přeskočil ke gigantovi správy soukromých kapitálových podílů Warburg Pincus, tak i pan Alexander je v dobré křivácké společnosti.



(Na obrázku velitelský můstek ve stylu Star Treku, který si Alexander nechal vybudovat jako řídící centrum špehování u NSA.)

A co si pan Alexander účtuje za své expertízy? Hledá takové, co mu vynesou $1 milion měsíčně. Ano, čtete dobře. Taková je sazba jeho firmy IronNet Cybersecurity Inc., přifařené k největší lobbyistické skupině Wall Streetu Securities Industry a ke spolku Financial Markets Association (SIFMA), který si to nakonec uhádal na pouhých $600 000 měsíčně. Kdybyste potřebovali osvěžit, jak až slizounský má tento chlap charakter, navrhuji, abyste si přečetli následující články:

Od Bloomberg se dovídáme, že:

[quote align="center" color="#999999"]

Jak tento čtyřhvězdičkový generál, co měl na starost US digitální obranu, Keith Alexander opakovaně varoval, tak finanční průmysl je mezi pravděpodobnými cíli větších útoků. A ten teď prodává své poselství přímo do bank.

Tento bývalý šéf Agentury národní bezpečnosti (NSA) připojující se k tlačenici na poli nabízejících se kybernetických konzultantů si za své služby říká o $1 milion měsíčně. Posluchačstvo na něj slyší: Finanční firmy pod tlakem regulátorů, zákonodárců i svých zákazníků lijí stovky milionů dolarů do bariér proti digitálním útokům.

Alexander, který v březnu odešel do výslužby ze své dvojí role jako šéf NSA i amerického kybernetického velitelství se od té doby sešel s největšími bankovními obchodními skupinami, přičemž zdůrazňoval hrozbu státně sponzorovaných útoků zaměřených na zničení dat stejně, stejně jako od hackerů, které zajímá kradení informací nebo peněz.

Alexander, 62 let, v interview řekl, že jej přizvali, aby si promluvil se Securities Industry a Financial Markets Association, známou jako Sifma, krátce poté, co opustil NSA a rozjel svou firmu IronNet Cybersecurity Inc. Setkal se s dalšími finančními skupinami včetně Consumer Bankers Association, Financial Serveices Roundtable a s The Clearing House.

Tento ex-šéf NSA si pronajímá kancelářské prostory od Promotory Financial Group LLC, washingtonského poradenství, které se zaměřuje na bankovní průmysl. Eugene Ludwig, zakladatel a generální ředitel Promotory se s Alexandrem sdružil na schůzce se Sifma, největší lobbyistickou skupinou Wall Streetu.

Alexander Sifma nabídl poskytovat poradenství za $1 milion měsíčně, tvrdí dva lidé informovaní o těchto rozhovorech. Požadovaná cena později spadla na $600 000, řekli tito lidé mluvící pod podmínkou anonymity, protože to vyjednávání bylo soukromé.

Bývalí američtí zpravodajští činitelé jsou součástí bujícího průmyslu Internetové bezpečnosti. Michael Morell, který byl loni zástupcem ředitele Centrální zpravodajské služby (CIA), teď pracuje pro Beacon Global Strategies LLC a objevil se na události u Sifma, aby finanční firmy varoval před hrozbami kybernetické bezpečnosti. CrowdStrike Inc., společnosti technologické bezpečnosti, co dělá práce pro největší banky, má ve svém personálu bývalé činitele FBI.

„Je to o důvěře spotřebitelů; je to o ochraně spotřebitelů; je to o způsobech, jimiž se hýbe penězi,“ řekl. „Je to o integritě celého globálního systému.“[/quote]

Integritě? Co si o sobě ten chlap myslí?

[quote align="center" color="#999999"]

  • Vážení a milí čtenáři, podpořte nás zakoupením předplatného nezávislého magazínu AC24 Vědomí
  • [/quote]

    Překlad: Miroslav Pavlíček

    Zdroj: zerohedge.com