V německém televizním pořadu Anne Will vystoupila jako host europoslankyně a místopředsedkyně německé politické strany AfD Beatrix von Storch. Beatrix von Storch tak jako na svém Facebooku i tady pokračovala ve svých poznámkách vůči kancléřce Angele Merkelové. "Franz Josef Strauss řekl na adresu Helmuta Kohla, že bude psát své paměti na Sibiři. Takže můžete pravděpodobně také nahlas přemýšlet o tom, kde paní Merkelová bude psát své vzpomínky. Jižní Amerika je rozhodně hezčí než Sibiř, " uvedla europoslankyně.


"Kancléřka bude muset pravděpodobně brzy odstoupit kvůli masivní kritice za svou uprchlickou politiku, brzy bude emigrovat do Chile," pokračovala Beatrix von Storch. Mluvčí německé vlády Steffen Seibert v pondělí odmítl reagovat na taková prohlášení, řekl že nemá v úmyslu komentovat "takové chiméry" na tiskové konferenci vlády. "Paní Merkelová musí brzy odletět do Chile, musí uprchnout před rozzlobeným davem, který čeká jenom na to jak svrhnout s vidlemi, pochodněmi a zaťatými pěstmi vládnoucí kastu země. Uzavřu sázky, že pokud kancléřka odstoupí brzy, bude muset opustit zemi z bezpečnostních důvodů", napsala von Storch před dvěma týdny na Facebooku.

Beatrix Amelie Ehrengard Eilika von Storch, narozená jako vévodkyně z Oldenburg (* 27. května 1971 v Lübecku), je německou političkou (AfD), lobbistou, bloggerkou a právničkou. Na federální úrovni je místopředsedkyní Alternativy pro Německo (AfD). Od července 2014 je europoslankyní.

Zdroj: pz,cz

[quote align="center" color="#999999"]