Ten, co na kameru tvrdil, že jeho skupina zabila pilota ruského bombardéru SU-24 poté, co byl tento válčený letoun 24. listopadu sestřelen tureckými tryskáči.  Ve středu byl turecký ultranacionalista, který se předváděl zabitím pilota ruského bombardéru sestřeleného tureckými tryskáči, spatřen v Istanbulu na pohřbu kolegy taky militanta. Jmenuje se Alaparslan Celik, je tureckým občanem a synem bývalého krajského hejtmana zvoleného za stranu Turecké nacionalistické hnutí (MHP). I on je členem neoficiální mládežnické milice této strany Bozkurtlar.


Podle novin Hurrieyet se Alparslan Celik, kterého Rusko považuje za válečného zločince, ve středu objevil v Istanbulu na pohřbu šéfa byra MHP, který byl zabit při náletu v turkmenské vesnici v syrském okrese Istanbul’s Fatih.

Celik na kameru tvrdil, že to jeho skupina zabila pilota ruského bombardéru Su-24 poté, co byl tento válečný letoun sestřelen 24. listopadu tureckými tryskáči. Rovněž se přiznal, že tento ruský důstojník později identifikovaný jako podplukovník Oleg Peškov byl zabit během sestupu padákem k zemi.

„Ten pilot nás pět minut před tím, než Turekco ten ruský tryskáč sestřelilo, bombardoval a těmi bombami zabíjel a zraňoval naše bratry. V mém svědomí není místo pro takového člověka, co každý den bombarduje turkmenské civilisty,“ řekl Celik v předchozím interview pro místní turecká média.

[quote align="center" color="#999999"]