Vůdci německého byznysu se děsí, že by hluboké rozkoly o to, jak si poradit s uprchlickou krizí, a rostoucí nacionalismus mezi členskými státy mohly Evropskou unii rozbít, jak tvrdí pět největších průmyslových sdružení této země. Letošní příchod statisíců lidí prchajících do Evropy před válkou a chudobou ze zemí, jako je Sýrie a Irák, rozrušil vztahy mezi evropskými národy, které byly už i tak napjaté kvůli finanční krizi eurozóny.


Když se k tomu přidá narůstající nacionalismus, tak by to mohlo ohrozit bohatství, ekonomickou úspěšnost a bezpečnost Evropy, řekli Reuters presidenti nejprominentnějších německých business seskupení.

„Příští rok bude pro Evropu kritický,“ řekl vůdce průmyslové asociace BDI Ulrich Grillo. „Mám o budoucnost Evropské unie velkou starost.“

Nedostatek solidarity v tomto bloku znamená, že Evropa riskuje, že přijde o všechny své úspěchy, jichž dosáhla v předchozích desetiletích, řekl president Asociace kvalifikovaných řemeslníků Hans Peter Wollseifer.

„Rád bych v Evropě viděl silný symbol jednoty,“ řekl.

Vůdce spolku velkoobchodníků a exportéru BGA Anton Börner řekl, že pokračující rozpad Evropy je jedním z největších rizik příštího roku.

Německo hledá v EU partnery, kteří pomohou zvládnout uprchlickou krizi, ale naráží na odpor některých zemí, zvláště ve východní Evropě.

Tento příliv vyvolal obavy o bezpečnost a zvýšil podporu pro euroskeptické strany v celé Evropě od německé strany AfD, přes francouzskou Národní frontu, vládu Práva a spravedlnosti v Polsku a britskou stranu proti EU UKIP.

„Evropa je už dlouho v nebezpečných vodách,“ řekl šéf Asociace německých obchodních a průmyslových komor (DIHK) Eric Schweitzer.

Národní odpovědi na mezinárodní problémy už dávno nestačí, řekl, a Evropa bude mít ve světě váhu jen potud, pokud budou členské státy jednat společně.

Evropští činitelé se kromě uprchlické krize potýkají i s britskými požadavky na reformu EU před referendem o jejich členství v tomto bloku.

Šéf německé asociace zaměstnavatelů BDA Ingo Kramer vyzval EU, aby vzala britské požadavky na změny vážně, aby tuto zemi udržela v unii.

Překlad: Miroslav Pavlíček

Zdroj: breitbart.com

[quote align="center" color="#999999"]

Nové informace o demokracii ohrožujících experimentech elektrické stimulace mozku.

První tištěné periodikum na světě, které se nebojí zveřejnit výzkumy kryté státním tajemstvím, je právě v prodeji v Česku i na Slovensku.

2015 – LISTOPAD / MŮŽEME MÍT SUPERPOWER?

…[/quote]