Ve čtvrtek Syrská arabská armáda zahájila se svými spojenci rozsáhlou vojenskou operaci proti teroristům v provinciích Damašek, Quneitra, Aleppo, Homs a Latakia. Provládní zdroje hlásí, že při těchto střetech byly zabity a zraněny ohromné skupiny teroristů. Ač potvrzení takovýchto zpráv o ztrátách teroristů je těžké potvrdit, je jasné, že provládní síly zintenzivňují na bojišti svou aktivitu. Nedávné zprávy potvrzují, že Syrská arabská armáda osvobodila rozsáhlé oblasti severně od vesnice Marj al-Sultan v Damašku zpod kontroly Islamistickou unií jnad al-Sham a al-Nusra.


Srážky v této oblasti pokračují. SAA kromě toho postupuje k Harasta al-Qantara a Noulah v jižní a ve východní Ghoutě. Syrská vláda vyslala do jižního Aleppa mohutné posily 4. mechanizované divize SAA spolu s Hizballáhem. Tyto síly s podporou předtím již dorazivších tanků T-90 sehrají hlavní roli v provládní ofenzivě v této oblasti se záměrem zmocnit se strategického zemědělského podniku ICARDA, který leží podél dálnice Aleppo-Damašek.  Když to dobyjí odříznou tím militantům jejich primární zásobovací trasu.

V pátek ráno odrazily syrské síly militanty Harakat Ahrar Al-Sham a Harakat Nouriddeen Al-Zinki, přičemž se zmocnily i malých vesnic Tal Al-Baraqa, Tal Dadeen, Tal Ja’eera a Tal Arba’een.

Velitel iráckých lidových sil si stěžoval, že USA jim brání zahájit konečnou fázi operace k osvobození Ramadi zpod kontroly ISIS.

„USA smlouvají a tlačí na vládu v Bagdádu, aby zabránila dokončení operace k osvobození Ramadi,“ řekl ve čtvrtek FNA velitel batalionu Seyd al-Shohada jménem Abu Yousef al-Khazali. Podle něj dělá Washingtonu starosti příliš významná role lidových sil při operacích proti ISIS v Iráku, protože to zvyšuje jejich vliv v této zemi.

Překlad: Miroslav Pavlíček

Zdroj:  southfront.org

[quote align="center" color="#999999"]

Nové informace o demokracii ohrožujících experimentech elektrické stimulace mozku.

První tištěné periodikum na světě, které se nebojí zveřejnit výzkumy kryté státním tajemstvím, je právě v prodeji v Česku i na Slovensku.

2015 – LISTOPAD / MŮŽEME MÍT SUPERPOWER?

…[/quote]