S tím, jak Obamova administrativa na dnešek naplánovala odhalení nového kola sankcí proti Rusku, údajně jako odvetu za kremelské „hackování“ amerických voleb, tak zvolený prezident měl k tomu, co by podle jeho názoru bylo pro USA nejlepší, jen pár slov: jdeme do toho. „Myslím, že bychom si měli poradit s vlastními životy,“ řekl ve středu v noci Trump reportérům před svým floridským letoviskem Mar-A-Lago, čímž vrhl pochybnosti na vládní hodnocení, podle nějž Rusko hacknulo americké politické organizace.


Jak se v posledních 6 týdnech rozsáhle referovaly, americké zpravodajské agentury, aniž by poskytly jediný kousíček důkazu, „dospěly k závěru“, že ruská vláda zinscenovala kybernetické útoky proti Demokratickému národnímu výboru a dalším americkým politickým skupinám a pak nechala uniknout informace, aby se tím vměšovala do voleb 8. listopadu. Rusko tato obvinění popřelo. Trump řekl, že chce s Ruskem vztahy zlepšovat a pochválil jeho prezidenta Vladimira Putina.

„Myslím, že bychom si měli poradit s vlastními životy,“ řekl Trump na Floridě reportérům s boxerským pořadatelem Donem Kingem po boku. „Myslím si, že počítače životy už dost zkomplikovaly. Celý ten věk počítačů to dovedl tam, kde nikdo přesně neví, co se vlastně děje.“ Hillary Clinton by se mnou určitě souhlasila.