Turecká armáda se opevnila v Tal Ziyb, aby bránila zásobovací trasu, kterou využívá ISIS k pašování syrské ropy z ISIS kontrolovaného města Raqqa do Turecka. Turecká armáda vpadla na syrské území a převzala kontrolu nad kopcem Tal Ziyab. Vojáci překročili hranici v doprovodu buldozerů. Poté, co Turecká vojska zabrala vyvýšeninu (50 metrů), vybudovala opevnění. Vyslány tam byly rovněž 3 tanky, 2 bojová vozidla pěchoty a několik SUV.


Uvážíme-li umístění Tal Ziyab, tak Turecko chce zabezpečit pašeráckou trasu syrské ropy, kterou odebírá z ISIS kontrolované Raqqy.

[quote align="center" color="#999999"]

„Toto je z hlediska mezinárodního práva narušením suverenity Sýrie a my syrskou vládu vyzýváme, aby na oficiální úrovni protestovala u mezinárodních soudů,“ cituje Lifenews jednoho z místních lidí. „V minulosti probíhala podpora pro ty teroristy v utajení, ale teď už je to oficiální akce Turecké armády, která si žádá formální protest u Spojených národů.“[/quote]

Vypadá to, že poté, co ruské ministerstvo obrany zveřejnilo snímky a videa konvojů dodávajících ropu přes hranici mezi Sýrií a Tureckem, se Ankara rozhodla jedna daleko agresivněji.

Vzpomeňme, že 24. listopadu Turecké letectvo sestřelilo v Sýrii ruský Su-24. Když o tomto incidentu diskutoval ruský president Vladimir Putin, tak řekl, že Su-24 byl Tureckem sestřelen, aby ochránilo dodávky ropy od teroristické skupiny ISIS.

Překlad: Miroslav Pavlíček

Zdroj: southfront.org

[quote align="center" color="#999999"]

Nové informace o demokracii ohrožujících experimentech elektrické stimulace mozku.

První tištěné periodikum na světě, které se nebojí zveřejnit výzkumy kryté státním tajemstvím, je právě v prodeji v Česku i na Slovensku.

2015 – LISTOPAD / MŮŽEME MÍT SUPERPOWER?

…[/quote]