Členové teroristické organizace Islámský stát zveřejnili na internetu video, v němž vyhrožují hlavě ruského státu Vladimiru Putinovi. Video bylo provedeno obvyklým propagačním stylem teroristické organizace, informuje portál IslamReview. Na pozadí vyhrůžek zní muslimské odříkávání, snímky igilovského checkpointu, kde členové organizace rozdávají sladkosti symbolizující radost po pádu ruského letadla A321 v Egyptě.


Mladý muž mluví v ruštině pozdravil „naše bratry" ze Sinajského poloostrova ve spojení s tím, že provedli teroristický čin. Vyzývá k ochraně půdy Iráku a Sýrie, které jsou pod kontrolou IS, a hrozil napadnout území Ruska („dostat se do jejich země").

Dále následovala obvinění o bezbožnosti ruského prezidenta Vladimíra Putina a obyvatel Ruska. Rusky mluvící islamista říká, že se IS nezastaví jen u sestřelených letadel. V rámci pomsty radikálů budou škodit Rusku nejen teroristickými útoky, ale rovněž přímou invazí.

Ruská média upozornila, že ještě před eskalací konfliktu v Sýrii, do níž se zapojilo značné množství radikálních islamistů ze severního Kavkazu, teroristé nevyhrožovali útoky na civilisty, omezili se pouze na sliby smrti ruským bezpečnostním službám. Soudě podle posledních projevů, se teroristé ale nezastaví před ničím.

Zdroj: pz.cz, eadaily.com

[quote align="center" color="#999999"]

Ovládání lidského chování. Elektromagnetické a radiofrekvenční záření. Mikrovlny. O jaké experimenty jde a proč náš mozek není v bezpečí? Časopis Vědomí jako první médium na světě zveřejňuje výzkumy kryté státním tajemstvím. Tok říjnových informací pokračuje odkrýváním rodinné historie Rothschildů, jednoho z nejzámožnějších klanů na světě. Seriál Pansofie vás zase naučí obnovovat zdraví člověka jakožto energetické bytosti. Nové vydání Vědomí je k dispozici od 8. října u všech dobrých prodejců v Česku i na Slovensku.[/quote]