Rusové musí sjednotit a rozvinout jejich zemi, ne sklouznout do izolace. Nesmí ani obětovat důstojnost, aby se někomu zavděčili, prohlásil prezident Vladimír Putin. „Musíme rozvíjet naši zemi s klidem, důstojností a efektivně, aniž bychom se zabarikádovali před okolním světem či rušili vztahy s našimi partnery, ale také bez toho, abychom kohokoliv nechali s námi jednat neuctivě,“ řekl na krymské Yaltě. Volá po sjednocení lidu, „ne kvůli jakékoliv válce či konfliktu,“ ale „pro industriální práci pro Rusko a ve jménu Ruska.“


Prezident bránil embargo dovozu potravin, které ruská vláda uvalila v reakci na několik vln proti-ruských sankcí ze strany Západu.

„Není to pouze odpověď. Především se jedná o podporu domácích výrobců a otevření našich trhů zemím a výrobcům, kteří chtějí a budou s Ruskem spolupracovat,“ řekl Putin.

Jakékoliv jsou teď ruské zahraniční vztahy, „soustředíme se teď hlavně na řešení domácích problémů, na cílech a požadavcích ruského lidu,“ dodal.

Západní země se svým šampiónem, Spojenými státy, podnikly několik vln sankcí proti řadě ruských společností i jednotlivců, aby potrestaly Moskvu za to, co vnímají jako agresi proti Ukrajině.

Kreml věří, že je tento přístup kontraproduktivní a pokrytecký. To hlavně z toho důvodu, že politickou krizi na Ukrajině a její eskalaci do občanské války ve velké míře způsobil Washington a Brusel.

Vztahy mezi Ruskem a západními mocnostmi se nacházejí v nejhorším stavu od studené války. Obě strany očividně začínají „obchodní válku“.

[quote align="center" color="#999999"]

  • Vážení a milí čtenáři, podpořte nás zakoupením předplatného nezávislého magazínu AC24 Vědomí
  • [/quote]

    Zdroj: rt.com