US experti se těší na výsledky nedávno zahájené vojenské protiofenzivy v provincii Hama. Tu vede seskupení militantů v čele s al Nusra, kterému se už podařilo zabrat určité území včetně města Marik. Syrská vláda byla tudíž nucena soustřeďovat své síly ve městě Hama, aby tento postup teroristů odrazila. Tito experti ve světle uvedených protiúderů tvrdí, že syrské síly nejsou ani přes ruskou a íránskou podporu schopné změnit situaci v poli. Navíc pronášejí dalekosáhlé prognózy o tom, že současné ruské a íránské zapojení nemůže garantovat žádný vážný úspěch syrských sil v poli.


Přišli tedy se strategickou předpovědí naznačující, že Rusko s Íránem budou potřebovat v blízké budoucnosti zvýšit svou vojenskou přítomnost v regionu. Kromě toho US mozkové trusty a média šíří zprávy, že Rusko uvažuje o možnosti vyslat k pro-vládním silám své vlastní dělostřelecké bojové jednotky. Rusko je údajně nuceno k tomuto kroku, aby vytvořilo podmínky potřebné k pokračování postupu syrských sil, čímž posílí diplomatickou pozici pro budoucí vyjednávání.

Tato skeptická mediální kampaň ve skutečnosti sleduje pouze jeden cíl: přesvědčit Obamovu administrativu, že její politika na Středním východě je správná. Podle nich bude Rusko schopno změnit vojenskou situaci v Sýrii pouze zapojením svých vlastních pozemních sil, a tudíž riskuje, že bude zataženo do potenciálně katastrofického konfliktu, jako tomu bylo v Afghánistánu (1979 – 1989).

Situace v Sýrii však v žádném případě takovéto závěry nepodporuje. I přes protiútok teroristů i s omezeným místním úspěchem, nabývá postup syrských sil podporovaných ruskými bojovými letouny na hybnosti. Existence jejich vzdušné podpory a převahy v palebné síle hraje v perspektivě tohoto konfliktu pro syrskou vládu podstatnou roli. Alternativní koalice proti ISIS si našla účinnou strategii a má nad teroristy dostatečnou převahu, aby mohla se svými vojenskými operacemi pokračovat. I kdyby Rusko s Íránem své vojenské úsilí v Sýrii nerozšířily, tak čas pracuje proti teroristům. Pokud by se snad syrská pozemní ofenziva zpomalila, pak by se hlavním úkolem ruské koalice měla stát rychlá realizace vyvážené a prozíravé strategie, která bude na tyto změny v poli reagovat. Člověk si ale může být jist, že ruští stratégové vědí, co dělají.

Překlad: Miroslav Pavlíček

Zdroj: southfront.org

[quote align="center" color="#999999"]

Ovládání lidského chování. Elektromagnetické a radiofrekvenční záření. Mikrovlny. O jaké experimenty jde a proč náš mozek není v bezpečí? Časopis Vědomí jako první médium na světě zveřejňuje výzkumy kryté státním tajemstvím. Tok říjnových informací pokračuje odkrýváním rodinné historie Rothschildů, jednoho z nejzámožnějších klanů na světě. Seriál Pansofie vás zase naučí obnovovat zdraví člověka jakožto energetické bytosti. Nové vydání Vědomí je k dispozici od 8. října u všech dobrých prodejců v Česku i na Slovensku.[/quote]