Ex-šéf vládního zúčtovacího úřadu USA Dave Walker prohlásil, že státní dluh USA ve skutečnosti tvoří přibližně 65 bilionů dolarů, a ne uveřejňovaných 18,5, sděluje The Hill. K takovému závěru Walker došel, když vypočítal částku všech nezajištěných pohledávek USA. …


„Když přidáte k těmto 18,5 bilionům nezajištěné občanské a vojenské penze a závazky ohledně péče o vojáky ve výslužbě, nedofinancování v oblasti sociálního zabezpečení a státního zdravotního pojištění, a také různé závazky a nepředvídatelné výdaje federální vlády, reálná částka se bude rovnat přibližně 65 bilionům, a při neexistenci reforem roste automaticky", prohlásil.

Walker, šéf vládního zúčtovacího úřadu v době funkce prezidenta Billa Clintona a Georga Bushe mladšího, dodal, že rostoucí národní dluh nedovolí USA realizovat ty nebo jiné iniciativy jak v domácí, tak i v zahraniční politice.

Již dříve Barack Obama podepsal rozpočet na rok 2016, čímž zabezpečil finanční systém země před kolapsem, který by mohl vzniknout, kdyby strop dluhu nebyl zvýšen, jak to uvádí hlavní finanční dokument.

Senát kongresu USA přijal v noci na pátek hned za sněmovnou reprezentantů zákon, podle kterého se bude strop státního dluhu automaticky zvyšovat až do března roku 2017. Jak oznámil list The Washington Times, za léta prezidentství Baracka Obamy se státní dluh Spojených států téměř zdvojnásobil. Z hlediska listu, Obama po sobě zanechá USA s dvacetibilionovým státním dluhem.

Zdroj: sputniknews.com

[quote align="center" color="#999999"]

Ovládání lidského chování. Elektromagnetické a radiofrekvenční záření. Mikrovlny. O jaké experimenty jde a proč náš mozek není v bezpečí? Časopis Vědomí jako první médium na světě zveřejňuje výzkumy kryté státním tajemstvím. Tok říjnových informací pokračuje odkrýváním rodinné historie Rothschildů, jednoho z nejzámožnějších klanů na světě. Seriál Pansofie vás zase naučí obnovovat zdraví člověka jakožto energetické bytosti. Nové vydání Vědomí je k dispozici od 8. října u všech dobrých prodejců v Česku i na Slovensku.[/quote]