Zkušební model jaderného zdroje energie malých rozměrů má být zkonstruován pro ministerstvo obrany RF do roku 2020, sdělil generální ředitel Inženýrské společnosti inovačních projektů Jurij Koňuško. „Ministr obrany nařídil vývoj pilotního modelu autonomních stanic malé kapacity v zájmu ministerstva obrany RF. Projekt již byl zahájen a je v stadiu vědeckovýzkumné práce", sdělil Koňuško. Ministerstvo obrany potřebuje předběžné informace o projektu do konce letošního roku, poznamenal šéf společnosti.

„Pak zahájíme plnohodnotnou vědeckovýzkumnou činnost. Skončí technickým projektem asi za rok a půl nebo dva. Dál budou následovat zkušební a konstrukční práce a rovněž bude vyroben zkušební model, který máme představit k začátku roku 2020", řekl Koňuško.

Navíc má být do této doby zahájena sériová výroba mobilních jaderných elektráren, protože dnes nemáme „výrobní základnu, která by se mohla věnovat sériové výrobě těchto věcí".

Zdroj: sputniknews.com

[quote align="center" color="#999999"]

Ovládání lidského chování. Elektromagnetické a radiofrekvenční záření. Mikrovlny. O jaké experimenty jde a proč náš mozek není v bezpečí? Časopis Vědomí jako první médium na světě zveřejňuje výzkumy kryté státním tajemstvím. Tok říjnových informací pokračuje odkrýváním rodinné historie Rothschildů, jednoho z nejzámožnějších klanů na světě. Seriál Pansofie vás zase naučí obnovovat zdraví člověka jakožto energetické bytosti. Nové vydání Vědomí je k dispozici od 8. října u všech dobrých prodejců v Česku i na Slovensku.[/quote]