Když Obamova administrativa oznámila, že spočine 50 botami (vlastně 100, protože vojáci mají obecně dvě nohy) na syrské půdě, tak americká média začala okamžitě klást špatné soustavy otázek. Jak jsme si všimli v „USA do Sýrie vysílají vojska: Zde jsou otázky, které by média měla klást,“ tak tiskovky Jose Earneste byly plné žertů, jelikož média tomuto tiskovému tajemníkovi připravovala otázky, zda si president vzpomíná na svůj slib (daný Americkému lidu alespoň 16 krát), že americká pozemní vojska v Sýrii nespočinou nohou, aby tu bojovala.


Samozřejmě, že s tím byli úplně vedle. A to kvůli tomuto:

[quote align="center" color="#999999"]

Ty nohy spočívaly na syrské a íránské půdě už roky a vypadá to, že veřejnost opravdu úplně zapomněla, že US komandos jen před pěti měsíci v Sýrii provedli přepad, při němž údajně zabili „ministra plynárenství“ Islamistického státu (a opravdu, je to opravdu tak absurdní, jak to zní).

Washington navíc nedělal žádné tajnosti s dnes už nefunkčním programem „vycvičit a vybavit“ syrské rebely – a americká veřejnost jasně ani nepomyslela, kdo asi ten pozemní výcvik dělá.

A nakonec se vůbec nemluví o tom, kolik operativců CIA a lidí od černých operací už od samého počátku pobíhá po Sýrii, aby pomáhali zástupným armádám Saúdské Arábie a Kataru.[/quote]

Vzhledem k tomu existují dvě otázky, které by si měl každý položit: 1) jak plánuje Washington vysvětlit Ankaře, že Pentagon je nachystán včlenit US pozemní vojska do YPG v Sýrii a provádět z Incirliku letové mise na podporu těchto pozemních vojsk, když Turecko doslova létá z toho samého letiště, aby bombardovalo ty samé síly YPG, do nichž se mají US včlenit?, a 2) jak mají USA v úmyslu zajistit, že Rusové nakonec „náhodně“ nevybombardují US pozice?

No, jednou z možných odpovědí na obě tyto otázky je vyslání US přepadových stíhačů do Sýrie. Daily Beast referuje:

[quote align="center" color="#999999"]

US Letectvo vysílá do Turecka až tucet tryskáčů specializovaných na boj letadla proti letadlu – zjevně proto, aby pomohli ochránit další US a spojenecké tryskáče před ruskými tryskáči létajícími nad Sýrií.

Oficiálně je vyslání dvoumotorových stíhačů F-15C Eagle do tureckého Incirliku oznámeného minulý týden zamýšleno k ujištění amerických spojenců v NATO o bezpečnosti, řekla Daily Beast mluvčí ministerstva obrany Laura Seal.

To by mohlo znamenat, že tyto jednomístné F-15 s osmi raketami vzduch-vzduch, které běžně nosí, pomohou Tureckému letectvu hlídkovat na turecké hranici se Sýrií, aby zachytily ty syrské letouny a helikoptéry, které občas zabloudí na turecké území.

Je ale pravděpodobnější, že ty F-15 budou doprovázet útočné letouny a bombardéry během úderů na militanty ISIS v blízkosti sil syrského režimu a ruských válečných letounů, které od počátku října bombardují jak ISIS, tak US podporované rebely bojující proti Syrským vojskům.[/quote]

No, třeba. Můžeme se vždy mýlit, ale připadá nám pravděpodobné, že Pentagon vyšle F-15 do bitvy proti ruským bojovým pilotům v západní Sýrii. Co tu vypadá jasně, je to, že Washington vyšle dost vzdušné podpory, aby zajistil, že jakmile Rusové s Íránci zajistí hlavní města na západě, tak US budou mít kapacity, aby sestřelovaly ruské tryskáče, pokud jakkoliv sakramentsky ohrozí vojáky speciálních operací Washingtonu pokoušející se dostat se spolu s YPG do Raqqa. Každopádně zpět k Daily Beast:

[quote align="center" color="#999999"]

Seal odmítla o tomto vyslání podrobně diskutovat, narážela ale na jejich skutečný účel. „Neříkala jsem, že to není kvůli Rusku,“ říkala.

V ruské letce v západní Sýrii je pozoruhodné, že k ní patří několik stíhačů Su-30, které jsou primárně určeny k boji letadla s letadlem. Přílet Su-30 zdvihl obočí, protože Moskva trvá na tom, že její síly jsou jen k boji s ISIS, ale ISIS nemá vlastní letadla, aby se s nimi Su-30 mohly střetnout.

F-15, které US Letectvo do Turecka vysílá, budou prvními americkými vojenskými letouny v regionu, které jsou určeny výlučně k vzdušnému boji. Ostatní bitevníky, přepadové a bombardovací letouny vyslané Pentagonem včetně F-22, F-16, A-10 a B-1 – nosí bomby a rakety vzduch-země a zaměřují se na údery na militanty na zemi.

F-15 na rozdíl od nich nosí jen protileteckou výzbroj a jejich piloti cvičí jen sestřelování nepřátelských bojových letounů. Stojí za povšimnutí, že F-15C nebyly nikdy vyslány do Afghánistánu, ani se neúčastnily US vedené okupace Iráku. Válka v Sýrii je ale jiná.[/quote]

A ač je toto opravdu zajímavé, tak to následující se nesmysl:

[quote align="center" color="#999999"]

Incirlik a jeho rostoucí kontingent válečných letounů je klíčový pro novou severní strategii US kampaně proti ISIS, řekl 30. října nejmenovaný činitel Pentagonu. „Jednou z hlavních věcí, které budeme dělat, abychom vyvinuli tlak na pohraniční oblast a v Sýrii, je, citujeme, ‚zhuštění‘ leteckých operací v severní Sýrii.“

„To znamená, že chceme větší hustotu útočících letounů. Potřebujeme větší hustotu zpravodajských prostředků zjišťujících cíle. Bílý dům oznámil, že ty A-10, které jsou už na místě v Incirliku, a F-15 přilétající do Incirliku, pomohou s kampaní proti ISIL,“ dodal tento činitel, když použil další akronym pro ISIS.[/quote]

Jak už jsme řekli při příliš mnoha příležitostech, abychom to vůbec počítali, pokud by měli Washington a Ankara (obojí létající z Incirliku) na mysli ISIS v „pohraniční oblasti“, tak by YPG výslovně nezakazovaly, aby postupovala proti ISIS západně od Eufratu.

Washington nemá v závěrečné analýze naprosto žádné ponětí, co se teď bude dít, když I) PKK utrpěla v Turecku od Erdogana hořkou volební porážku a II) je už jen otázkou času, kdy Hizballáh s podporou ruských válečných letadel postoupí do Raqqa, a tak Pentagon posílá přepadové stíhače, aby zajistil, že kdyby se něco ošklivě zvrtlo, tak by US mohly sestřelovat cokoliv, co bude na obloze, než bude těch „50“ vojáků speciálních operací vybombardovaných.

Překlad: Miroslav Pavlíček

Zdroj: zerohedge.com  

[quote align="center" color="#999999"]

Ovládání lidského chování. Elektromagnetické a radiofrekvenční záření. Mikrovlny. O jaké experimenty jde a proč náš mozek není v bezpečí? Časopis Vědomí jako první médium na světě zveřejňuje výzkumy kryté státním tajemstvím. Tok říjnových informací pokračuje odkrýváním rodinné historie Rothschildů, jednoho z nejzámožnějších klanů na světě. Seriál Pansofie vás zase naučí obnovovat zdraví člověka jakožto energetické bytosti. Nové vydání Vědomí je k dispozici od 8. října u všech dobrých prodejců v Česku i na Slovensku.[/quote]