Vytvoření arktického seskupení vojsk RF bude ukončeno do r. 2018, prohlásil ve čtvrtek ministr obrany Ruska, armádní generál Sergej Šojgu. „Do r. 2018 musíme zcela ukončit vytváření a ozbrojování celého arktického seskupení", řekl Šojgu na tiskové konferenci v Ruské zeměpisné společnosti. Podotkl, že Rusko ukončuje zařizování vojenské základny na arktickém ostrově Kotělnyj, který patří do Novosibiřských ostrovů.


„Netajíme to před nikým — ukončili jsme fakticky vytvoření základny na Novosobiřských ostrovech, na ostrově Kotělnyj. To je velká základna, jaká v sovětské době nebyla, moderní stavba se vším nezbytným pro zařizování těchto hranic", řekl Šojgu.

Podle jeho slov bude poněkud menší základna zřízena na Wrangelově ostrově, a také budou zřízeny základny na Schmidtově mysu, na východním pobřeží Čukotky a na Kurilských ostrovech.

MO RF ukončí rovněž rekonstrukci šesti letišť v Arktidě v letech 2016 a 2017.

„Rekonstruujeme nyní současně šest letišť. Jde o letiště Tiksi, a kromě toho stavíme letiště, jehož budeme využívat společně s našimi těžebními společnostmi", řekl Šojgu.

Zdroj: sputniknews.com

[quote align="center" color="#999999"]

Ovládání lidského chování. Elektromagnetické a radiofrekvenční záření. Mikrovlny. O jaké experimenty jde a proč náš mozek není v bezpečí? Časopis Vědomí jako první médium na světě zveřejňuje výzkumy kryté státním tajemstvím. Tok říjnových informací pokračuje odkrýváním rodinné historie Rothschildů, jednoho z nejzámožnějších klanů na světě. Seriál Pansofie vás zase naučí obnovovat zdraví člověka jakožto energetické bytosti. Nové vydání Vědomí je k dispozici od 8. října u všech dobrých prodejců v Česku i na Slovensku.[/quote]