Když jste černou vlajkou mávající, meč třímající pouštní bandita v bílých teniskách, máte spoustu možností, když přijde na terorizování místních jako způsobů urvání si teritoriální kontroly. Konec konců plošné vyvražďování civilistů a provádění brutálních poprav může vyvolat mocné psychologické účinky na mírumilovné obyvatele i mizerně vycvičené, špatně připravené odvedence do armády slabých středovýchodních států. Nemáte ale moc možností, když přijde na odpor vůči všeobecnému leteckému bombardování jedněch z nejmocnějších vojsk planety.


Vaše možnosti jsou ještě omezenější, když řečené letecké bombardování podporují tisíce nebojácných militantů patřících ke skupině, která už bojuje ve středovýchodních zástupných válkách více než tři desetiletí.

Takže s Rusy na syrském nebi a Hizballáhem v poli je to tam pro ISIS drsné místo. Víte ale co se říká: když to začne být drsné, je příležitost pro drsňáka si s tím poradit, což vysvětluje, proč Islamistická stát vynalez inovativní strategii obrany proti ruským náletům.

Co budou dělat, to, co vidíte, jsou nafouknuté kondomy s připojenou podomácku vyrobenou minou na nich. Pak ty kondomy vypustí k obloze ve snaze vytvořit něco na způsob kondomového minového pole. S tím ISIS počítá, že by mohla zastrašit ruské bojové tryskáče.

Tady je to od Sputniku s trochou ohromného sarkasmu:

[quote align="center" color="#999999"]

Když jim nezbývá tváří v tvář neustálým ruským náletům moc možností, tak se teroristická skupina samozvaného Islamistického státu zjevně uchýlila k dost unikátní obranné strategii.

Podle videa, které se ve středu objevilo on-line, začala tato skupina vypouštět kutilsky zhotovené kondomové bomby v naději, že ty nějak naletí na ruské bombardéry.

Ač Sputnik nemůže nezávisle autenticitu tohoto videa ověřit, vypadá to jako ukázka toho, že militanti IS vytváří protiletecké miny z kondomů, které potom vypouští k obloze nad Idlibem.

Předvádí se to jako úplně umělecko-řemeslný projekt, určený k tomu, aby vypadal jako nějaký druh bizarního extremistického hudebního videa.

Tento antikoncepční zlepšovák je zjevně vymyšlen v zoufalé snaze dosáhnout nasátí do ruských bombardérů, co jim létají nad hlavou. Chytrá – ač poněkud neefektivní – strategie.[/quote]

Ano, opravdu „poněkud neefektivní strategie“. Tady je video: